preskoči na sadržaj

V. gimnazija "Vladimir Nazor" Split

 

Etwinning projekt - Doživi, reagiraj i stvaraj  - glazba, fizika kemija – GLAZBENI POKUSI

Cilj ovog međunarodnog  projekta je istraživanjem, pokusima i kreativnim stvaranjem poticati učenike na korelaciju umjetnosti i znanosti. Kompetencije i vještine koje želimo da naši učenici usvoje tijekom rada na projektu su: poticanje kreativnosti, aktivno sudjelovanje, socijalizacija, poticanje kritičkog razmišljanja i znatiželje, promicanje ljubavi i interesa prema znanosti i umjetnosti, korelacija umjetnosti s drugim predmetima, suradničko učenje, razvijanje i povezivanje glazbenih i istraživačkih afiniteta učenika, razvijanje i poticanje korištenja IKT alata u svrhu povezivanja umjetnosti i znanosti, poticanje na organizirano i smišljeno provođenje slobodnog vremena, prezentiranje istraživačkih radova i projektnih aktivnosti, suradničko učenje i razmjena iskustava, predstavljanje aktivnosti partnerskim školama i zajednici, razvijanje prezentacijskih i komunikacijskih vještina.

Nositelji aktivnosti su Kristina Vladušić, prof. glazbene umjetnosti ( IX. gimnazija, Zagreb) i Darija Kivač, prof. glazbene umjetnosti  (Gimnazijja „Fran Galović“ , Koprivnica).

U projektu sudjeluju učenici iz IX. gimnazije i njihovi mentori Sonja Pospišil, prof. kemije i biologije i Zlatko Tomšić, prof. fizike i kemije,  Željka Perošić, prof. fizike i kemije iz Gimnazijje „Fran Galović“ iz Koprivnice , učenici V. gimnazije “Vladimir Nazor“ iz Splita sa mentoricom Ivanom Bilić, prof. kemije, učenici Srednje škole „Sveti Trifun“ i Srednje škole„Blace“ iz Republike Srbije - mentorica Neda Ilić, prof. glazbene umjetnosti.

Oglasna ploča
 
CARNet - Vijesti
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi
 
 > eTwinning  > Doživi, reagiraj i stvaraj
CMS za škole logo
V. gimnazija "Vladimir Nazor" Split / Zagrebačka 2, HR-21000 Split / www.gimnazija-peta-vnazor-st.skole.hr / ured@gimnazija-peta-vnazor-st.skole.hr
preskoči na navigaciju