preskoči na sadržaj

V. gimnazija "Vladimir Nazor" Split

 > Naslovnica
vijesti

Međunarodni istraživački dan na FESB-u za učenike

Autor: Administrator , 20. 3. 2019. 12:35

Svake godine škola se maksimalno trudi pomoći maturantima u odabiru životnog poziva organizirajući posjete fakultetima, radionice i predavanja. Tako smo i mi imali priliku prisustvovati „Masterclassu“ na FESB-u te biti znanstvenici na jedan dan. Tijekom tih 8 sati, uz veliku podršku profesora, od kojih neki i sami rade na CERN-u, upoznali smo se sa čuvenim Higgsovim bozonom.

 

[više]

Učenici 4.d razreda održali prezentaciju „FRAKTALI U NAMA I OKO NAS“

Autor: Administrator , 19. 3. 2019. 08:37

Početkom ove školske godine, na prijedlog  profesorice matematike Nele  Negotić, učenici 4.d razreda su se uključili u mini projekt proučavanja fraktala. Podijelili su se u skupine i u ovisnosti o afinitetima  svatko je na svoj način dao  doprinos u traženju informacija, slika i raznih materijala koje su zatim uobličili u atraktivnu  prezentaciju. U realizaciji im je svesrdnu  podršku dala  njihova razrednica i profesorica fizike Ines Piacun.

[više]

Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 3. 2019. 08:08

 

Dana 13. ožujka 2019. naša škola, zajedno s IV. gimnazijom Marko Marulić, bila je domaćin Županijskoga natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika.

 

 

 

[više]

Rezultati Županijskog natjecanja u poznavanju latinskog i grčkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 3. 2019. 14:35

U prilogu se nalaze rezultati natjecanja u svim kategorijama.

[više]

Županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika

Autor: Administrator , 12. 3. 2019. 14:26

I ove je godine 7. ožujka V. gimnazija „Vladimir Nazor“ bila organizator Županijskog natjecanja u poznavanju klasičnih jezika. Otvaranje natjecanja je počelo izvođenjem himni „Lijepa naša“ i „Gaudeamus“ našeg školskog zbora pod vodstvom profesorice Mihaele Maslov.

Ravnateljica Ankica Kovač uputila je pozdravnu riječ svim učenicima i njihovim mentorima, a učenici 1. (klasične) gimnazije Toni Matijević i Fabjan Petrić su to isto učinili na grčkom i latinskom jeziku.

Nakon toga je uslijedila svjetska premijera zbornog recitiranja „Palindrom“, koju su izveli učenice i učenici 2.a i 2.b razreda pod vodstvom profesorice Silvije Sinovčić.

[više]

Okvirni vremenik pisanih provjera u II. polugodištu školske godine 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 29. 1. 2019. 15:25

Okvirni vremenik pisanih provjera u II. polugodištu nalazi se u priloženom dokumentu
(klik na "više" ili na sliku).

[više]

Maturanti - nekoć i danas (šifra: donacija)

Autor: Administrator , 21. 1. 2019. 13:38

Ovoga ljeta su se na Peristilu okupili nekadašnji gimnazijalci slaveći četrdesetu obljetnicu mature. Svi sudionici su imali prigodne bedževe, a druženje se nastavilo u jednom klubu gdje se, uz jelo i piće, puštala glazba `70-ih godina. Svaka je gimnazija imala i svoju slavljeničku tortu. 

Zašto to spominjemo na našem webu i zašto baš sada?

Spominjemo, jer bi nam bilo drago da se i naši sadašnji gimnazijalci, kad odrastu, rado sjećaju školskih dana toliko da se požele okupiti i nakon četrdeset godina.

Drugi je razlog taj što je slavljenički organizacijski odbor zaključio da im je ostalo nešto novca pa su došli su na ideju da doniraju 500 kuna ovogodišnjim maturantima gimnazija kako bi im ovom gestom podrške i, kako kažu, skromnom svotom novca pomogli u plaćanju dijela troškova organizacije maturantskog plesa.

[više]

Gimnazija i glazba uz sportsku podršku

Autor: Administrator , 18. 1. 2019. 18:05

„Mi u Zakladi Marin Čilić snažno vjerujemo da je potencijal svakog djeteta neograničen! Uz odgovarajuću potporu, marljiv rad i vjeru u sebe svako dijete može dosegnuti svoj maksimalni potencijal.“ … „Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja potičemo okruženje u kojem svatko ima priliku slijediti i ostvariti svoje snove.“
(izvor: http://www.marin-cilic.net/hr/zaklada/)

Od ukupno 142 prijavljenih na natječaj za ovogodišnju Marinovu stipendiju samo je šest stipendija dodijeljeno nadarenim glazbenicama i glazbenicima, osam je pripalo talentiranima u sportu, a stipendije su zaslužile i dvije škole.

S ponosom možemo istaknuti kako je među rijetkim nadarenim glazbenicima i naš učenik, Filip Mišković (2. b).

[više]

Stiglo je i to priznanje!

Autor: Administrator , 31. 10. 2018. 15:06

O Ivanu i njegovoj istrazi izvještavali smo u više navrata. Čitali ste o njegovom pothvatu u 1. i 2. broju „SvjetoNazora”, prolazili pokraj plakata prepunog čarapa na putu do učionica. O identitetu crtača ne smijemo vam ništa više reći (znajte da je otkriven!) - ono što vam smijemo reći i rado s vama podijeliti jest to da je prošli petak našu školu posjetila redakcija Jutarnjeg lista kako bi Ivanu uručila priznanje za novinarski tekst godine i vrijednu nagradu, HP-ov laptop! Istraga o grafitima, neriješenom splitskom misteriju, pobudila je zanimanje gostiju pa se pomno iščitavao 2. broj „SvjetoNazora” ne bi li se otkrila tajna proslavljenih grafita. 

 

Fotografije s dodjele i članak Jutarnjeg lista pogledajte klikom na „više”.

[više]

Primanja roditelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 24. 10. 2018. 18:19

Raspored primanja roditelja za školsku godinu 2018./2019. (klik na ''više'').

[više]

Traži se novi logotip Škole!

Autor: Administrator , 19. 10. 2018. 11:17

Raspisuje se natječaj za novi logotip Škole koji mora sadržavati puni naziv

(V. gimnazija „Vladimir Nazor“) te predstavljati prepoznatljivost naše Škole.

 

Sva idejna rješenja pošaljite na adresu vnazor@petagimnazijast.hr najkasnije

do nedjelje, 4. studenoga 2018. godine.

[više]

EDIT 2018/2019 - besplatna škola programiranja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 10. 2018. 18:57

Započele su prijave za EDIT 2018/2019 - besplatna škola programiranja za

osnovnoškolce i srednjoškolce.

 

Više informacija nalazi se u priloženom dokumentu
                                  (klik na sliku ili na "više").

[više]

Okvirni vremenik pisanih provjera u I. polugodištu školske godine 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 10. 2018. 16:35

 

Okvirni vremenik pisanih provjera u I. polugodištu nalazi se u priloženom dokumentu (klik na "više" ili na sliku).

 

[više]

Centri izvrsnosti iz matematike, informatike, novih tehnologija i prirodoslovlja

Autor: Administrator , 21. 9. 2018. 16:30

Pozivaju se učenici zainteresirani za pohađanje jednog od centara izvrsnosti
da se jave svojim predmetnim nastavnicima koji će im prenijeti detaljnije upute.

Više o CI SDŽ -e pronađite na poveznici https://ci-sdz.hr/

[više]

Obilježavanje Mediteranskog dana obale u Splitu (22.9.-25.9.2018.) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 9. 2018. 20:18

Povodom obilježavanja Mediteranskog dana obale 2018. godine u Splitu nastavlja se suradnja V. gimnazije „Vladimir Nazor“ s PAP/RAC-om.

Prve aktivnosti započele su u petom i šestom mjesecu sastancima i dogovorima u uredu PAP/RAC-a, posjetom Katedri za urbanizam pri Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, prezentaciji radova mstudenata dr.sc. Ane Grgić na „test“ zadatku MEMUD projekta Kaštela 2100, te poludnevnom terenskom obilasku Kaštela uz stručno vodstvo muzejske savjetnice Muzeja grada Kaštela gospođe Sanje Acalije.

Nakon svih aktivnosti i saznanja odlučili smo se za izradu futurističke ideje prometnog rješenja Kaštela i čitavog zaljeva 2100. godine. Svjedoci smo sve češćih i većih prometnih gužvi i zastarjele i nedovršene infrastrukure koja ne prati turistički i gospodarski razvoj. Znamo da je promet preduvjet i vrlo bitan čimbenik razvoja i zato ova ideja možda ponudi neka zanimljiva i u budućnosti moguća rješenja.

Želja nam je da barem neke od ovih ideja postanu inspiracija Planu upravljanja obalnim područjem grada Kaštela.

Programom je, uz pomoć PAP/RAC-a, koordinirao profesor Josip Kosović, a sudjelovalo je sedam učenica 3., odnosno 4.e razreda (Ana Mratinić, Lara Smolić, Nina Vuco, Mia Jerković, Anabela Brčić, Anamarija Arbunić i Josipa Vlajić).

[više]

Raspored održavanja 1. roditeljskog sastanka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 9. 2018. 13:49

 

 

Raspored održavanja 1. roditeljskog sastanka pogledajte klikom na ''više''.

 

[više]

Ana Viktorija Puljiz (3.b) osvojila nagradu Dražen Petrović za najveću nadu hrvatskog sporta

Autor: Administrator , 14. 9. 2018. 16:46

Na 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović održana je svečanost uručenja godišnje nagrade HOO-a koja nosi ime nikad prežaljenog “košarkaškog Mozarta”. 

Za ovogodišnje 12. izdanje Nagrade Dražen Petrović mogli su konkurirati sportašice i sportaši mlađih dobnih kategorija rođeni 1998. godine i mlađi (s navršenih najviše 20 godina života na dan 31. prosinca 2018. godine) te sportaši, najveće nade hrvatskog sporta, rođeni 2002. godine i mlađi (s navršenih najviše 16 godina života na dan 31. prosinca 2018. godine). 

U prepunom Draženovu muzeju, u nazočnosti brojnih sportaša i uglednika, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u uvodnoj je riječi pojasnio laureatima što znači biti dobitnik ovog priznanja:

- Među dobitnicima Draženove nagrade svojedobno su bili i Sandra Perković i Filip Hrgović, čije su karijere otišle u nebo. Vjerujem da i vas to čeka.

Ana Viktorija Puljiz (JK Solin) dobitnica je nagrade u kategoriji najveće nade hrvatskog sporta. Ona je na EP-u u Sarajevu osvojila srebrno odličje u kategoriji do 44 kg te je trenutačno prva na kadetskoj rang-ljestvici, što joj je donijelo i nastup na OI mladih u listopadu ove godine u Buenos Airesu. Ovog tjedna nastupa na Europskom prvenstvu za juniorke u Bugarskoj.

[više]

OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2018./2019.

Autor: Administrator , 4. 9. 2018. 09:29

Dragi učenici,

dana 10. rujna 2018. u 14:00 sati započinje nastava u školskoj godini 2018./2019. 

Prvi školski sat (14:00 - 14.55) svi učenici će imati sat razrednika. 
Od 15:00 sati nastava će se odvijati redovito prema
                                               rasporedu za ponedjeljak.

Raspored razrednih odjela po učionicama za ponedjeljak 10. rujna 2018. pogledajte ovdje.

 

Radostan i uspješan povratak u školu žele vam svi zaposlenici
V. gimnazije "Vladimir Nazor"!

Ankica Kovač, ravnateljica

[više]

Obavijest o ulazu u školu

Autor: Administrator , 10. 8. 2018. 11:57

Obavještavamo učenike i roditelje, kojima je neophodno izdavanje potvrda ili imaju potrebu doći u školu zbog nekih drugih opravdanih razloga, da su otvorena ulazna vrata škole na istočnoj strani.

[više]

ANĐELA MIA JELIČIĆ (4.c) MEĐU DVADESET NAJBOLJIH MATURANATA U HRVATSKOJ!

Autor: Administrator , 2. 8. 2018. 18:51

Za izniman rezultat na državnoj maturi iz hrvatskog jezika, matematike i obveznog stranog jezika na višoj, A razini, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 20 učenika te 8 učenika koji imaju 100% riješena dva ispita, a nisu među 20 najboljih po prosječnoj riješenosti obveznih ispita. S ponosom ističemo da se u prestižnom društvu dvadesetero najboljih po prosječnoj riješenosti obveznih ispita na višoj razini nalazi i naša ANĐELA MIA JELIČIĆ kojoj od srca čestitamo i želimo sve najbolje u studentskim vodama u koje će uskoro uploviti.

Ne sumnjamo da će buduća pravnica biti jedna od najboljih kako na fakultetu tako i u poslu jednoga dana jer, osim što je krase skromnost, upornost i izrazita inteligencija, etičnost je imperativ koji slijedi i koji će zasigurno i ubuduće slijediti.

Sretno, draga naša Anđela Mia!

Ravnateljica

[više]

POPIS UČENIKA PRVIH RAZREDA PO RAZREDIMA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 27. 7. 2018. 15:47

Popis učenika prvih razreda po razredima za školsku godinu 2018./2019. možete pogledati/preuzeti klikom na "više".

[više]

DRŽAVNA MATURA - JESENSKI ROK Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dijana Mišetić, 24. 7. 2018. 15:24

Prijave za polaganje ispita državne mature u jesenskom roku traju od 20. 7. u 12:00 do 31. 7. u 12:00

Podsjetnik:

- obavijest o prijavi ispita za učenike objavljena je na mrežnim stranicama http://www.ncvvo.hr i http://postani-student.hr

- učenici samostalno prijavljuju ispite državne mature

- učenici samostalno do 2. 8. mogu odjaviti prijavljene ispite prema naputku koji je objavljen na stranici Centra i Postani student

- ze jesenski rok nije moguća naknadna promjena ispita, promjena razine ispita i naknadna prijava

- učenici koji prijave ispit položen u ljetnom roku obveznici su plaćanja ispita (rok za uplate: 2. 8.)

- učenici koji nisu položili ispit u ljetnom roku ne plaćaju ispit ako ga prijave u jesenskom roku

Kalendar i vremenik jesenskog roka nalaze se u privitku.

 

[više]

VAŽNA OBAVIJEST - UPISI (NOVO!) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 13. 7. 2018. 13:44

U skladu s uredbom (EU) 2016/678 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka, obavještavamo učenike da je na upis, osim upisnice, uplatnice i dokumenata koji potvrđuju ostvarena prava na dodatne bodove, potrebno donijeti i POPUNJENI OBRAZAC SUGLASNOSTI ZA KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA kako bi se na internetskim stranicama Škole mogli objaviti popisi učenika po razredima.

Obrazac preuzmite pod ''više''.

[više]

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: Dijana Mišetić, 12. 7. 2018. 21:35

Svečana podjela svjedodžbi državne mature održat će se u srijedu, 18. srpnja 2018. s početkom u 10:00 sati u kinoteci Zlatna vrata (Dioklecijanova 7).

 

 

 

[više]

DRŽAVNA MATURA 2017./2018. - REZULTATI I PRIGOVORI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dijana Mišetić, 11. 7. 2018. 12:38

Danas u 12:00 objavljeni su privremeni rezultati ispita državne mature 2017./2018.

Rok za prigovore na objavljene rezultate ispita traje 48 sati od objave: od 11. srpnja 2018. u 12:00 sati do 13. srpnja 2018. u 12:00

Učenici koji žele uložiti prigovor trebaju popuniti obrazac prigovora, potpisati ga i osobno predati Školskom ispitnom povjerenstvu u navedenome roku. Prigovor treba biti kratko napisan, uz obvezan broj zadatka na koji se odnosi.

Prigovori se mogu predati ispitnoj koordinatorici u četvrtak 12. 7. od 10 do 12  i u petak 13. 7. od 8 do 12 u školskoj knjižnici.

Mole se učenici da uz pismenu formu ispunjenog obrasca tekst prigovora donesu na USB-u ili pošalju u inbox na fb-u kako bi se veći broj prigovora mogao brže unijeti u sustav, a nakon odobrenja Školskog ispitnog povjerenstva.

Obrazac za prigovore možete preuzeti pod ''više'', isprintati ga i popuniti kod kuće ili u navedenim terminima isti popuniti u školskoj knjižnici.

Dijana Mišetić, ispitna koordinatorica

[više]

Što nakon objave konačnih ljestvica poretka?

Autor: Administrator , 4. 7. 2018. 10:33

Što nakon objave konačnih ljestvica poretka?

Što nakon petka trinaestog?

 

U petak, 13. srpnja 2018. ljestvice poretka postat će konačne.

 

Učenici koji ostvare pravo upisa u našu školu dužni su dostaviti:

 • čitko ispunjenu i potpisanu upisnicu ispisanu isključivo sa stranice www.upisi.hr
 • uplatnicu - dokaz o uplaćenoj naknadi za povećane troškove obrazovanja
  (150 kuna - primjer popunjavanja ovdje)
 • dokumente kojima se potvrđuju ostvarena prava na dodatne bodove (ako ih je učenik imao), osim u slučaju dodatnih bodova postignutih na natjecanjima iz znanja (Agencija za odgoj i obrazovanje) i sportskim natjecanjima (Hrvatski školski sportski savez) gdje je to automatski evidentirano u NISpuSŠ-u.

 

Dokumente donosi učenik osobno osim u slučaju spriječenosti kada je to umjesto njega dužan učiniti njegov roditelj, skrbnik ili opunomoćenik.

Navedene dokumente treba donijeti u ured psihologinje (prvi kat, desno):

DAN

SAT

UČENICI

ponedjeljak,

16. srpnja 2018.

od 8:00 do 12:00 sati

 

 • svi učenici sportskog odjeljenja i

 

 • prvih 60 na rang listi upisanih

 

(1. – 60.)

 

 

utorak,

17. srpnja 2018.

 

od 13:00 do 17:00 sati

 

 • drugih 60 na rang listi upisanih

 

(61. – 120.)

 

 

Radi kvalitetnije provedbe postupka upisa, predlažemo ovakav raspored dolaženja na upisno mjesto. Naravno, ukoliko je bilo kome zgodniji upravo onaj drugi termin, slobodno može doći tada.

Učenici koji ne dostave navedenu dokumentaciju u propisanom roku gube pravo upisa ostvarenog u ljetnom upisnom roku.

[više]

Rezultati državne mature i prigovori

Autor: Dijana Mišetić, 30. 6. 2018. 17:03

OBJAVA REZULTATA: 11. 7. 2018.

ROK ZA PRIGOVORE: 13. 7. 2018.*

KONAČNA OBJAVA REZULTATA: 16. 7. 2018.

PODJELA SVJEDODŽBI: 18. 7. 2018.

* Prigovori se zaprimaju u Školi 12. i 13. srpnja. Bit ćete na vrijeme obaviješteni o točnom vremenu zaprimanja istih. 

[više]

Natječaj za upis učenika u prvi razred u šk. god. 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 14. 6. 2018. 18:59

V. gimnazija Vladimir Nazor Split

Split, Zagrebačka 2

objavljuje

NATJEČAJ
za upis učenika u prvi razred u školskoj godini 2018./ 2019.

 

Natječaj se može preuzeti u priloženom dokumentu u "više".

[više]

Popisi udžbenika za školsku godinu 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 16. 6. 2017. 18:47

 

Popisi udžbenika za I., II., III. i IV. razred za školsku godinu 2018./2019. isti su kao i za 2017./2018., 2016./2017. te 2015./2016. i možete ih pogledati/preuzeti klikom na "više".

 

[više]

GRAFITI ČARAPA - NOVINARSKI TEKST GODINE! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dijana Mišetić, 11. 6. 2018. 18:02

Ivana Jukića otprije poznajemo kao državnog viceprvaka iz povijesti, ali ove nas je godine dodatno razveselio. Njegov tekst o grafitima čarapa iz 1. broja školskog lista toliko se svidio nazorovcima da je uslijedio nastavak i u novom, 2. broju SvjetoNazora. Do autora grafita nismo došli, ali do priznanja jesmo: Ivanov tekst ''Grafiti čarapa - neriješeni splitski misterij'' ocjenjivački sud Jutarnjeg lista proglasio je srednjoškolskim novinarskim tekstom godine, ''najinovativnijim novinarskim radom'', čestitajući mu pritom na ''kreativnosti, znatiželji i promišljenosti kojima odiše njegov rad''. 

Bravo, Ivane! 

Fotografije pogledajte u ''više'', a pobjednički tekst pročitajte u ''priloženim dokumentima''.

[više]

Drugi broj SvjetoNAZORA

Autor: Dijana Mišetić, 11. 6. 2018. 17:38

Bivši, sadašnji i budući nazorovci!

Nakon gotovo osamnaestogodišnje stanke, ove smo godine krenuli punom parom i pripremili za vas 2. broj SvjetoNazora, našeg školskog lista. Svoj primjerak možete nabaviti za vrijeme velikog odmora u školskom atriju ili za vrijeme nastave kod referentice. 

                                                                                                               Uredništvo

[više]

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

Autor: Administrator , 25. 5. 2018. 16:57

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

[više]

Državni prvaci iz atletike!

Autor: Administrator , 17. 5. 2018. 13:31

MUŠKA EKIPA V. gimnazije "Vladimir Nazor":

DRŽAVNI PRVACI IZ ATLETIKE !!!

Čestitamo od srca

IVANU ČULINU, IVANU BARIČEVIĆU,
DINU HADŽIABDIĆU, LUCIU DUNKIĆU, KARLU VIDEKI, KRUNOSLAVU ZRNI, BARTULU ZEMUNIKU,
MATEU NIKLU, 
LUKI LIŠNJIĆU, FABIU KOVAČEVIĆU
i njihovom mentoru -
 profesoru
 IVICI ŠUPI !

[više]

Državne viceprvakinje iz atletike!

Autor: Administrator , 17. 5. 2018. 12:03

ŽENSKA EKIPA V. gimnazije "Vladimir Nazor":

DRŽAVNE VICEPRVAKINJE IZ ATLETIKE !!!

Čestitamo od srca
LUCIJI BARTULOVIĆ, PETRI COKARIĆ,
LARI KLOJČNIK, SILVIJI URLIĆ, ENI RADOVANOVIĆ, DOMINI BUTIĆ, VERONIKI MUŠURA,
IVANI PELIVAN, LARI TOPIĆ
, IVANI SPAJIĆ
 
i njihovom mentoru -
 profesoru
 IVICI ŠUPI
 !

[više]

Državni viceprvak iz povijesti!

Autor: Administrator , 27. 4. 2018. 17:14

IVAN JUKIĆ (2.d)

DRŽAVNI VICEPRVAK IZ
POVIJESTI !!!

Čestitamo od srca Ivanu i njegovoj mentorici -
 profesorici
 KATARINI DOMLJANOVIĆ !

[više]

3. mjesto na Državnom natjecanju iz kemije!

Autor: Administrator , 25. 4. 2018. 15:16

LUCIJA KOVAČEVIĆ (3.d)
3. mjesto na Državnom natjecanju iz
KEMIJE  !!!

Čestitamo od srca Luciji i njenoj mentorici -
 profesorici
IVANI BILIĆ !

[više]

Državni viceprvaci iz talijanskoga jezika!

Autor: Administrator , 24. 4. 2018. 16:44

KATARINA BARIĆ (3.c)  i  BRUNO MINIGO (4.a),
svatko u svojoj kategoriji,
DRŽAVNI VICEPRVACI IZ
TALIJANSKOGA JEZIKA  !!!

Čestitamo od srca Katarini i Brunu i njihovoj mentorici -
 profesorici
DARIJI BRADARIĆ !

[više]

DRŽAVNA NATJECANJA

Autor: Administrator , 19. 4. 2018. 11:57

S ponosom ističemo imena naših učenika koji su se plasirali na državna natjecanja. Čestitamo od srca njima i njihovim mentorima i naravno, želimo puno uspjeha na najvišoj razini natjecanja.

[više]

Raspored održavanja 3. roditeljskog sastanka Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 4. 2018. 10:18

Raspored održavanja 3. roditeljskog sastanka možete pogledati u ''više''.

[više]

Splitske Zagrebulje

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 26. 3. 2018. 21:34

Probudivši se prije zore (17. ožujka 2017.), kišne subote, uz pratnju razrednica (prof. Piacun i prof. Braović Plavša) i naše knjižničarke (Marije Lerinc), krenuli smo (3.b i 3.d) u hrvatsku metropolu, Zagrebu. Do Zagreba nismo "potegnuli" tek tako, već radi posjeta Kući Šenoa, koja nije posvećena samo jednom od naših najznačajnijih i najutjecajnijim književnika, nego i ostalim njegovim manje poznatim, ali ne i manje važnim nasljednicima. Vremenski uvjeti nam nisu bili naklonjeni i cijeli je dan padala kiša, međutim nas to nije omelo. U Zagrebu su nam se pridružile profesorica Mlačić-Brakus, koja je ovu terensku nastavu  organizirala i gospođa Gordana Maravić, (u programu Šenoina učiteljica Branka). U Kući Šenoa srdačno nas je dočekala voditeljica Jasmina Reis, posvojena kći Augustova jedinog unuka Zdenka. Nažalost, zbog kiše smo bili prisiljeni svi obilaziti Kuću istovremeno što je stvorilo malu gužvu, no brzo smo se organizirali i riješili taj problem jer, "kad čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna". Voditeljica Jasmina Reis provela nas je kroz prekrasne prostorije Kuće; oslikani zidovi, prepuni umjetničkih djela, knjige i predmeti koji odišu poviješću i duhom obitelji Šenoa doista su nas vratili u davna vremena. "Učiteljica Branka" ispričala nam je brojne zanimljive anegdote iz života Augusta Šenoe, kao što su ljubavna priča sa ženom Slavom, njegov odnos s djecom i  djetinjstvo. Mnogo toga smo naučili o generacijama Šenoa koji su bili ne samo talentirani književnici, već i slikari, grafičari, geografi. Na kraju nas je naša kolegica Katarina razveselila zasviravši na starom klaviru, na kojem je nekada davno svirala i Šenoina kći, Dragica. Poslijepodne smo kraće šetali putevima Augusta Šenoe, čime smo uspjeli doživjeti Zagreb iz njegove perspektive. Na Gornjem gradu te se večeri odvijao i Festival svjetla pa je odjednom i kiša dobila draž. Odmorili smo se kratko u  Tkalčićevoj i Skalinskoj ulici. Dan smo zaokružili u Dramskom kazalištu Gavella predstavom Renea Medvešeka "Proces", izvedenoj prema velikom Kafkinu romanu. Od Zagreba smo se oprostili u kasnim večernjim satima umorni i iscrpljeni, ali zadovoljni i sa željom za ponovnim povratkom u Šenoin grad.

Dea Bogdanović, 3.b

Fotografije pogledajte u "više".

[više]

Radost improvizacije

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 15. 3. 2018. 22:49

Riječ improvizacija nije nepoznata u našoj školi. Čuje se često na testovima i ispitivanjima, ali zahvaljujući profesorici Mlačić-Brakus imali smo ju priliku doživjeti u drukčijem kontekstu na IMPRO radionici. Pohađalo ju je 12 naših učenika pod budnim okom profesorice Mišetić uz vodstvo Ivane Marijančić, dugogodišnje trenerice i voditeljice programa za poticanje kreativnosti.

Na radionici smo radili impro-igre i impro-vježbe kojima smo razvijali maštu i kreativnost. U njima smo morali biti "ovdje i sada" i stalno svjesni drugih oko sebe. To je ubrzo stvorilo osjećaj odgovornosti među nama.

Osvijestivši da nam netko uvijek "čuva leđa", postali smo opušteniji i spontaniji u našim idejama. Tako je,  u vježbi gdje se reagira iz pokreta, nekome jedan pokret rukom bio poziv na ples, a nekome na mačevanje. Učili smo prihvaćati tuđe ideje, nadograđivati ih i jednostavno se prepustiti.

Danas smo često zarobljeni očekivanjima i formalnostima. U tim kalupima drže nas strah i stid koje najčešće doživljavamo u tuđem smijehu "jer pogođeni smo svakim smijehom kome ne poznajemo uzrok".

Na IMPRO radionici otkrila sam sasvim novi uzrok smijeha. Iskren i iznenađujuć baš kao i sama improvizacija.

U petak, 23.2 održali smo javni nastup za učenike, profesore i zainteresirane u kinoteci Zlatna vrata. S publikom smo pričali i od njih tražili teme, savjete i dobrovoljce što je izbrisalo uobičajenu barijeru između izvođača i gledališta. Na pozornici smo se i mi smijali s publikom jer smo igrali s njima, a ne za njih.

[više]

Rezultati županijskoga natjecanja - hrvatski jezik Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 12. 3. 2018. 17:10

Rezultate županijskoga natjecanja za hrvatski jezik pogledajte u "više".

 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ LATINSKOG I GRČKOG JEZIKA

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 2. 3. 2018. 23:20

Od prošle godine naša škola ima čast organizirati Županijsko natjecanje iz latinskog i grčkog jezika. Tako su i ove godine 22. veljače učenici iz Splitsko – dalmatinske županije imali priliku pokazati znanje u klasičnim jezicima.

Otvaranje je započelo hrvatskom himnom i đačkom himnom "Gaudeamus" koju je izveo naš školski zbor pod dirigentskom palicom profesorice Mihaele Maslov i pozdravnim riječima ravnateljice Ankice Kovač i predsjednice Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja iz latinskog i grčkog jezika Silvije Sinovčić, te dvoje učenika I. (klasične) gimnazije Antee Tokić i Leonarda Matijevića koji su sve učenike pozdravili na grčkom i latinskom jeziku. Na kraju je uslijedilo malo iznenađenje za sve, naša školska klapa "Teraca" pod dirigentskom palicom profesora Marina Šušnjara izvela je pjesmu „Mare moja“.

Oko 90 učenika natjecalo se u četiri kategorije, a učenici naše V. gimnazije "Vladimir Nazor" u onoj najbrojnijoj te ovim putem njima i njihovim mentoricama čestitamo na izvrsnim rezultatima:

3. mjesto – Borna Vujnović, 2.a (mentorica Sanja Deletis)

7. mjesto dijele – Božo Kraljević, 2.b i Matea Grizelj, 2. c (mentorica Sanja Deletis)

8. mjesto – Barbara Badrov, 2.f (mentorica Silvija Sinovčić)

12. mjesto – Petra Vrljičak, 2.e (mentorica Sanja Deletis)

 Silvija Sinovčić, prof.

Fotografije pogledajte u "više".

[više]

Rezultati Županijskog natjecanja iz latinskog i grčkog jezika 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 3. 2018. 20:26

Rezultate  Županijskog natjecanja iz klasičnih jezika u svim kategorijama možete pogledati u "više".

Silvija Sinovčić, prof.

[više]

IMPRO kazalište

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 20. 2. 2018. 12:58

Pozivamo vas na javnu interaktivnu prezentaciju za publiku koja će se održati u petak, 23. veljače u 13:30 sati u kinoteci Zlatna Vrata.

Grupa naših učenika u protekla je dva tjedna polazila dinamičan trening IMPRO KAZALIŠTA pod vodstvom dramske pedagoginje Ivane Marijančić.

Na javnoj prezentaciji učenici će izvoditi impro-vježbe koje su prethodno savladali na radionici, no okolnosti će dobiti iz publike i sadržaj improvizirati na licu mjesta.

Bit će zanimljivo, dođite!

 

[više]

Nazorovci velikog srca

Autor: Administrator , 16. 2. 2018. 02:52

Kao što smo i obećali, ovogodišnje smo Valentinovo proveli na uistinu drugačiji način: naši su se novinari okušali u ulozi poštara. Naoružani velikim srcima na leđima i ništa manjim osmijehom na licu, dostavljali su pisma po cijeloj školi. Kome su upućena najoriginalnija pisma? Tko je dobio plišanog medu, a tko crteže čarapa? O njihovim dojmovima, učeničkim reakcijama i cjelodnevnoj atmosferi na školskim hodnicima čitajte u 2. broju SvjetoNAZORA. 

 

[više]

Malim Kenijcima stiže autobus!

Autor: Administrator , 16. 2. 2018. 02:48

Sjećate li se akcije „70x1”, 70 hrvatskih škola za 1 školski autobus? Protekle smo školske godine prikupljali novac potreban za gradnju školskog autobusa kako bi učenici Malog doma i Srednje škole sv. Franje u Keniji mogli njime putovati na izlete i školska natjecanja.  Gradnja autobusa pogodnog za vožnju teško prohodnim tropskim područjem koštala je 70.000 eura, a u samo 10 dana akcije svoje je sudjelovanje potvrdilo 35 hrvatskih škola, među njima i V. gimnazija.

Zahvaljujući prikupljenom iznosu i na radost velikih i malih u Africi, započela je izrada školskog autobusa koja bi trebala biti završena do Uskrsa. Hvala svima vama koji ste sudjelovali u prikupljanju potrebnog iznosa. Jedva čekamo fotografije nasmiješenih dječjih lica!

 

[više]

ŽIVOT JE MASKENBAL

Autor: Administrator , 10. 2. 2018. 19:03

Stigla nam je veljača, najšareniji i najveseliji mjesec u godini, a ujedno i mjesec ljubavi (iako bismo ljubav trebali pokazivati svih 365 dana u godini).  Povodom Valentinova u našoj smo školi pripremili dodjelu anonimnih pisama među učenicima i učenicama, a organizirali smo i proslavu maškara.

Ovim putem pozivamo sve učenike naše škole da se u utorak, 13. veljače maskiraju i pridruže nam se u programu maškara u atriju V. gimnazije.

Satovi će biti skraćeni, a stručni žiri odabrat će najbolje i najkreativnije maske te im dodijeliti simbolične nagrade.

Vidimo se!

"Život je maskenbal, ljudi su krivi, sa tuđom maskom lakše se živi."

[više]

Idemo na županijsko LiDraNo!

Autor: Administrator , 9. 2. 2018. 23:13

U četvrtak, 25. siječnja 2018. u GKM-u je održana gradska smotra LiDraNo 2018. Naši su učenici ove godine pokazali veliki interes za sudjelovanje na LiDraNu pa smo se natjecali u gotovo svim kategorijama: pisali smo, intervjuirali i glumili. U oštroj konkurenciji splitskih srednjih škola plasirali smo se na županijsku razinu s čak 3 literarna i 2 novinarska rada, pojedinačnim scenskim nastupom, skupnim scenskim nastupom naše novoosnovane dramske skupine i prvim brojem školskog lista SvjetoNAZOR. Županijska smotra održat će se 12. veljače 2018. u HNK Split.

Čestitamo svima na sjajnim rezultatima!

Fotografije pogledajte u "više".

[više]

KORACIMA USPJEHA

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 9. 2. 2018. 22:47

Samo nekoliko dana nakon što je tiskan prvi broj našeg novog školskog lista "SvjetoNAZOR", mediji su zapazili kreativnost naših novinara. Naime, Slobodna Dalmacija u svojem je dnevnom izdanju istaknula zanimljiv dizajn naslovnice lista na kojoj se nalazi 528 fotografija gotovo svih nazorovaca u ovoj školskoj godini, a koje sačinjavaju portret Vladimira Nazora čije ime nosi naša gimnazija.

 

Osim toga, uredništvo "SvjetoNAZORA" gostovalo je na HRT-ovom Radio Splitu. Da se u studiju osjećamo kao kod kuće, pobrinuo se naš domaćin i voditelj kultne emisije "Nedjeljni akvarel", Goran Pelaić. Razgovarali smo o radu novinarske grupe u našoj školi, analizirali sadržaj lista, a dotaknuli smo se i tema poput životnih strahova i planova za budućnost. Cijelu emisiju možete poslušati u nedjelju, 11. veljače 2018. u 12 sati na Radio Splitu. 

Tonči Gabelić, 4.a

Fotografije pogledajte u "više".

[više]

Ako želiš biti ljubljen, ljubi!

Autor: Administrator , 9. 2. 2018. 22:28

Ove smo godine odlučili proslaviti Valentinovo na poseban način. Uljepšajte nekome dan - napišite pismo dragoj osobi, prijatelju ili simpatiji i ubacite ga u kutiju koja se nalazi kod dežurnih učenika. Pismo mora biti anonimno i bez uvredljivog sadržaja. Ne zaboravite napisati kome je upućeno – ime, prezime i razred osobe.

Iako je tek danas postavljena, kutija je gotovo puna, a još su nam preostala dva dana za prikupljanje! Naši će novinari u srijedu preuzeti uloge poštara i dijeliti pisma od učionice do učionice. Ako se nađe pokoji darak (ruža, igračka i sl.), znajte da i njih nosimo. Razveselite drage ljude, recite im koliko su vam važni!

[više]

Okvirni vremenik pisanih provjera u II. polugodištu školske godine 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 6. 2. 2018. 13:54

 

Okvirni vremenik pisanih projera u II. polugodištu nalazi se u priloženom dokumentu (klik na "više" ili na sliku).

 

 

[više]

OBAVIJEST

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 23. 1. 2018. 16:38

 

 

 

 

Dragi nazorovci, bivši, sadašnji i budući, obavještavamo vas da nakon dugih osamnaest godina ponovno imamo školski list - SvjetoNAZOR. Podržite trud naših učenika-novinara i nabavite vlastiti primjerak po simboličnoj cijeni od 10 kuna u školskoj referadi!

Hvala!

                                                                                                                             Uredništvo

 

 

[više]

Izmjene u rasporedu sati po razrednim odjeljenjima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 12. 1. 2018. 10:25

 

Izmjene u rasporedu sati po razrednim odjeljenjima pogledajte u "više".

 

[više]

A gdje ste vi bili?

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 23. 12. 2017. 00:24

Tko prati aktivnosti naše škole zna da već godinama aktivno sudjelujemo u humanitarnoj akciji udruge "MoSt" kojom se prikupljaju sredstva za beskućnike. Dvadesetak naših volontera (učenika i profesora) pomoglo je i ove godine.

 

[više]

Miris srčanosti

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 21. 11. 2017. 19:51

 

Kako bismo opet bili barem kap u moru pomagača (ovaj put smo prikupljali sredstva za liječenje teško bolesne djevojčice Ane Rite koja boluje od teške spinalne mišićne atrofije), organizirali smo veliku humanitarnu akciju u koju su se uključili učenici, roditelji, tehničko osoblje, profesori, … ma zapravo - svi!

 

[više]

HRT pokreće akciju "Jedan zdravi obrok za sve učenike srednjih škola"

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 13. 11. 2017. 14:11

HRT pokreće akciju "Jedan zdravi obrok za sve učenike srednjih škola"

 

[više]

PAŠKO BOŽIĆ IZ 2.E PROGLAŠEN NAJVEĆOM NADOM HRVATSKOG SPORTA!!!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 3. 11. 2017. 18:18

 

Iskrene čestitke našem Pašku uz želju da i dalje postiže rezultate koji su ga doveli do ovog vrijednog priznanja.

Više o tome pogledajte na ovu poveznicu Najveća nada hrvatskog sporta.

 

 

[više]

PETRA NUIĆ IZ 1.F OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KARATEU!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 31. 10. 2017. 10:57

PETRA NUIĆ IZ 1.F OSVOJILA BRONČANU MEDALJU NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KARATEU!!!

ČESTITAMO OD SRCA!

Pogledajte ovdje.

[više]

JAVNI POZIV - CENTRI IZVRSNOSTI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 26. 10. 2017. 00:07

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU UČENIKA NA TESTIRANJE I STJECANJE STATUSA POLAZNIKA CENTRA IZVRSNOSTI IZ:

 • MATEMATIKE
 • INFORMATIKE
 • NOVIH TEHNOLOGIJA

Javni poziv

 

[više]

Slikovnice iz Pete za Vaše dijete

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 21. 10. 2017. 12:06

Tko prati gradska događanja zna da se već danima prikupljaju slikovnice i dječje knjige.

Naime, Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Split je pokrenulo projekt "HRČAK u splitskim dječjim ambulantama" čiji je cilj prikupljanje dječjih knjiga i slikovnica kako bi se pedijatrijske čekaonice pri ambulantama primarne zdravstvene zaštite u Splitu opremile policama s knjigama i slikovnicama za djecu (tzv. male slobodne knjižnice).

Glavna je svrha ovog projekta poticanje čitanja od najranije dobi, ublažavanje stresa prilikom boravka djece u ambulanti te promoviranje čitanja kao alternative ekranima raznih uređaja, posebno u  predškolsko dječje doba.

Svatko od nas ima slikovnice i knjige iz djetinjstva koje pamti. Od nekih se još uvijek ne možemo odvojiti. Ipak, vrijeme čini svoje i sad nam je jasno da bi im se neki novi klinci mogli i više veseliti stoga smo se rado aktivno uključili!

      

Nakon dostavljanja naših slikovnica u GKMM, Hrvatsko čitateljsko društvo – ogranak Split piše: "Ušle su kao jedna, s osmijehom i sve nas njime zarobile!" 

https://www.facebook.com/hcd.split/posts/1473610999383432

Hvala im na prepoznavanju topline i dobrote!

Slikovnice i dječje knjige će biti proslijeđene pedijatrijskim ordinacijama tijekom Mjeseca hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenog 2017. godine.

Željka Friganović Jerončić, prof.

 

[više]

Primanja roditelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 19. 10. 2017. 11:50

 

Raspored primanja roditelja za školsku godinu 2017./2018. (klik na ''više'' ili na sliku).

 

[više]

Kninske njuškice

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 10. 10. 2017. 20:04

Naša škola još je jednom pokazala svoju velikodušnost udruživši se da pomognemo Kninskim njuškicama, udruzi koja se brine za napuštene životinje. Sve je pokrenula priča o Wolfu, haskiju kojeg je čovjek ustrijelio u glavu i koji je teške ozljede preživio. Zajedno s njim, još 30-ak pasa i mačaka pomoći će naše donacije.

 

Sara Bulić, 4.a

[više]

Okvirni vremenik pisanih provjera u I. polugodištu školske godine 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 2. 10. 2017. 18:45

 

 

Okvirni vremenik pisanih projera u I. polugodištu nalazi se u priloženom dokumentu (klik na "više" ili na sliku).

 

[više]

Lipa je, lipa...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 4. 9. 2017. 12:27

Proteklih dana, na radost zaposlenika i nemalog broja naših sugrađana, uljepšavala se fasada naše škole – stoljetne gradske ljepotice.Neka u svijet ode  lijepa slika naše Realke ispred koje se fotografiraju brojni posjetitelji našeg grada! Volimo naš grad dobrim kućnim odgojem, znanjem i poštovanjem svoga nasljeđa!  

 

Marija Lerinc, prof.

[više]

OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 29. 8. 2017. 12:01

Dragi učenici,

dana 4. rujna 2017. u 8:00 sati započinje nastava u školskoj godini 2017./2018. 

Prvi školski sat (8:00 - 8.55) svi učenici će imati sat razrednika. Od 9:00 sati nastava će se odvijati redovito prema rasporedu za ponedjeljak.

Raspored razrednih odjela po učionicama za ponedjeljak 4.9.2017. pogledajte ovdje.

 

Radostan i uspješan povratak u školske klupe žele vam 

vaši nastavnici i ostali zaposlenici V. gimnazije "Vladimir Nazor".

Ankica Kovač, ravnateljica

[više]

Obavijest

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 21. 8. 2017. 10:05

Dana 25. kolovoza 2017. (petak) s početkom u 9:00 sati održat će se sjednica Nastavničkog vijeća.

 

[više]

NAŠI PRVAŠI

Autor: Administrator , 26. 7. 2017. 20:04

 
Najčešće postavljano pitanje za vrijeme dvodnevnog upisa bilo je: "Kad će se znati u kojem smo razredu?". Odmah nakon upisnog postupka, strpljivo i pažljivo se slagala ta slagalica i konačno složila točno na vrijeme da se održi obećanje o terminu objave!
 
Popise učenika prvih razreda i njihovih razrednika odnosno razrednica, pročitajte ovdje
 
 
Uživajte i odmarajte se! Vidimo se (opet) početkom rujna!

Želimo vam svima ugodno ljeto!
 
 
 
[više]

Frane Žilić među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj!!!

Autor: Administrator , 25. 7. 2017. 17:53

Učenik 4.a razreda Frane Žilić, postignutim iznimnim rezultatom na državnoj maturi, našao se u prestižnom društvu dvadesetorice maturanata za koje je u petak, 21. srpnja 2017., upriličen prijem u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu.
Frane i preostalih devetnaestero učenika najbolje su riješili test iz obveznih predmeta uz napomenu kako je naš Frane test iz engleskog jezika riješio 100%.
Nije naodmet spomenuti kako je i izborni predmet - fiziku- sjajno "odradio" na maturi te kako će upravo fiziku i studirati.
Čestitamo od srca Frani, njegovim roditeljima i svim njegovim nastavnicima i naravno, želimo mu puno uspjeha u daljnjem školovanju!
Za Franu će se još čuti, sigurni smo.... smiley
 
Slike možete pogledati u "više", a detaljnije o tome možete pogledati na stranicama Ministarstva, tj. ovdje.
 
[više]

OBAVIJEST ZA MATURANTE

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 16. 7. 2017. 17:28

Svečana podjela svjedodžbi državne mature održat će se u četvrtak, 20. srpnja  2017. s početkom u 10:00 sati u kinoteci Zlatna vrata (Dioklecijanova 7).

 

 
[više]

DOPUNA "VAŽNE OBAVIJESTI ZA BUDUĆE NAZOROVCE"

Autor: Administrator , 12. 7. 2017. 20:11

Na web stranici Upisi.hr objavljena je dopuna informacija o ljestvici konačnih rezultata i dokumentiranju prava na dodatne bodove.

Ukratko, kao što je najavljeno, u četvrtak 13. srpnja 2017. godine u 12:00 sati ljestvice poretka postat će konačne.

Učenici koji su ostvarili pravo na dodatne bodove prilikom upisa, uz upisnicu, moraju donijeti i dokument kojim se to potvrđuje, osim u slučaju dodatnih bodova postignutih na natjecanjima iz znanja i na sportskim natjecanjima koji su već automatski uneseni u sustav NISpuSŠ.

Potpune informacije pogledajte ovdje.

[više]

VAŽNA OBAVIJEST ZA BUDUĆE NAZOROVCE!

Autor: Administrator , 7. 7. 2017. 11:06

Učenici koji ostvare pravo upisa u našu školu dužni su dostaviti ispunjenu i potpisanu upisnicu te dokumente kojima se potvrđuju ostvarena prava na dodatne bodove (ako ih je učenik imao).

Upisnica mora biti ispisana sa stranice Upisi.hr, a treba je donijeti u ured psihologinje (prvi kat, desno) 

u četvrtak, 13. srpnja 2017. od 12:00 do 16:00 sati

ili

u petak, 14. srpnja 2017. od 8.00 do 12.00 sati.

 

Ukoliko je učenik spriječen doći u školu u navedenim terminima, to umjesto njega može učiniti i njegov roditelj/ skrbnik.

Učenici koji ne dostave navedenu dokumentaciju u propisanom roku gube pravo upisa ostvarenog u ljetnom upisnom roku.

[više]

Obavijest

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 7. 7. 2017. 10:57

Kolektivni godišnji odmor naših zaposlenika započinje 17. srpnja 2017.

Učeničke potvrde će se moći preuzeti još ovaj tjedan (od 10. do 14. srpnja) te 19. i 20. srpnja od 8:30 do 11:00 sati.

U slučaju da vam je nužna potvrda tijekom godišnjega odmora, molimo, o tome nas obavijestite porukom na mail: vnazor@petagimnazijast.hr.

Svima želimo sretno i opušteno ljeto.

Do viđenja u rujnu! 

[više]

Judašica Ana Viktorija Puljiz iz 1.b nova je europska prvakinja u kategoriji kadetkinja

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 5. 7. 2017. 11:16

ČESTITAMO OD SRCA!!!   smiley

Detaljnije...

Doček...

 

 

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 27. 6. 2017. 13:37

 

Podjela svjedodžbi za učenike I., II., i III. razreda održat će se

u petak, 30. lipnja u 10:00 sati.

 

[više]

OBAVIJEST!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 19. 6. 2017. 22:50

 

Obavještavaju se svi pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. da će se ispit iz Hrvatskoga jezika - Test (A i B razina) provesti 28. lipnja 2017. godine u 14 sati.

 

[više]

VAŽNO! ODGOĐEN TEST IZ HRVATSKOGA JEZIKA!

Autor: Administrator , 19. 6. 2017. 15:11

Dragi maturanti, u cijelosti vam prenosimo obavijest Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja:

Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9:00 sati su pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika - Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini.

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika  - Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika - Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika - Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student.

 

Ispitna koordinatorica: Dijana Mišetić, prof.

[više]

Dopunski rad Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 16. 6. 2017. 18:37

Od 19. lipnja 2017. počinje nastava za učenike koji su upućeni na dopunski rad.
Vrijeme dogovora za termine održavanja dopunskog rada pogledajte u priloženom dokumentu u "više".

[više]

Natječaj za upis u prvi razred školske godine 2017./ 2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 5. 6. 2017. 23:30

Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08., 86/ 09., 92/ 10., 105/ 10., 90/ 11., 5/ 12., 16/ 12., 86/ 12., 126/ 12., 94/ 13. , 152/14. i 7/17.) i točke XV. Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2017./ 2018. (Narodne novine broj 48/ 17.)

 

V. gimnazija „Vladimir Nazor“

Zagrebačka 2, 21 000 Split

objavljuje

NATJEČAJ

za upis u prvi razred školske godine 2017./ 2018.

 

Natječaj se može preuzeti u priloženom dokumentu u "više".

[više]

Dani volontera 2017.

Autor: Administrator , 30. 5. 2017. 15:36

 

U subotu su (19. svibnja 2017.) u Đardinu tradicionalno obilježeni Dani volontera na kojima i mi, jednako tradicionalno, sudjelujemo...

 

 

[više]

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 23. 5. 2017. 17:13

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.

[više]

STARENJE I UM

Autor: Administrator , 21. 5. 2017. 23:08

 

Dana 28.travnja poslije trećeg školskog sata moj razred se zaputio prema Medicinskom fakultetu u Splitu kako bismo prisustvovali predavanju pod nazivom "Starenje i um". Sam naziv predavanja učinio se zanimljivim pa smo odlučili provjeriti je li zaista cijelo predavanje takvo. 

 

[više]

Pozivnica

Autor: Administrator , 17. 5. 2017. 21:34

 

DISCAMUS DE DIOCLETIANO IN MUSEO!

UČIMO O DIOKLECIJANU U MUZEJU!

Pozivnica

Djelić atmosfere možete pogledati na facebook stranici Arheološkog muzeja, tj. ovdje.

 

[više]

3. nagrada na Državnom natjecanju iz matematike

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 8. 4. 2017. 11:44

LUCIJA KOVAČEVIĆ, 2.d

3. nagrada na Državnom natjecanju iz matematike!

ČESTITAMO OD SRCA LUCIJI i njenim mentorima, profesorici Neli Negotić i Antoniju Buljanu!!!

 

[više]

Državni viceprvak!

Autor: Administrator , 17. 5. 2017. 22:22

IVAN JUKIĆ, 1.d

DRŽAVNI VICEPRVAK IZ POVIJESTI!

Čestitamo od srca Ivanu i njegovoj mentorici - profesorici Katarini Domljanović!!!

 

[više]

Državni prvaci u atletici!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 17. 5. 2017. 21:53

MUŠKA EKIPA V. GIMNAZIJE

"VLADIMIR NAZOR"

DRŽAVNI PRVACI U ATLETICI!!!

Iskrene čestitke momcima i njihovom mentoru -  profesoru Ivici Šupi!!!

ATLETIČARI:

Ivan Čulin - III.b,  Dino Hadžiabdić - III.e,  Stjepan Jakobljević - IV.d,  Jakov Pavao Lelas - IV.b,  Ante Leskur - IV.d,  Mario Marić - IV.f,  Karlo Videka - II.c,  Tomislav Vulić - III.e, Bartul Zemunik - III.f,  Krunoslav Zrno - III.a

 

[više]

Festival matematike 2017.

Autor: Administrator , 17. 5. 2017. 19:47

I ove godine sudjelovali smo na Festivalu matematike s 3 ekipe. Cure iz „Petog elementa“ zauzele su 2. mjesto, „Nazorke“ 5. mjesto , a „Realka“ uspješno 7. mjesto u konkurenciji 26 ekipa iz nematematičkih škola. Zadovoljni smo rezultatima i organizacijom natjecanja, a dogodine se nadamo još boljim rezultatima.

Peti element: Mihaela Wang (4.c), Tamara Pavić (4.c), Bruna Jukić (3.a), Lucija Kovačević (2.d)

Nazorke: Tea Vulić (4.b), Nina Skočir (4.b), Karmen Sikora (3.e), Karmen Županović (2.d)

Realka: Veronika Brkić (4.e), Marija Saratlija (4.c), Sara Bulić (3.a), Marko Brkić (1.b)

 

[više]

Akcija hrvatskih škola 70x1 za prikupljanje pomoći misiji u Africi

Autor: Administrator , 27. 4. 2017. 19:46

Naša škola pridružuje se akciji hrvatskih škola 70x1 za prikupljanje pomoći misiji u Africi: 70 škola za jedan školski autobus Za Mali dom i misijsku školu St. Francis. 
 
Silvija Sinovčić, prof. 
Više o tome pogledajte na video linku.
 
[više]

"Društvene" mreže

Autor: Administrator , 13. 4. 2017. 22:19

Istraživanja nekih portala pokazuju da samo 10% ljudi pročita članak do kraja.

Usudite li se povećati taj postotak?

 

[više]

Županijska natjecanja 2016./ 2017. godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 13. 4. 2017. 22:08

Nakon svih završenih županijskih natjecanja, ponosno donosimo pregled uspjeha naših učenika. Imenom i prezimenom su istaknuti "samo" oni koji su osvojili jedno od prva tri mjesta, a tamnosivom bojom su istaknuti učenici koji su pozvani na državna natjecanja.

Klikni na "više".

 

[više]

Gostujući predavači

Autor: Administrator , 13. 4. 2017. 21:52

Kad nam je nedavno u gostima bio putopisac Davor Rostuhar slikama smo putovali i učili o egzotičnim krajevima naše planete te svjedočili da se čovjek doista na sve može naviknuti te da u životu treba biti hrabar i usuditi se ići prema svome cilju, a eventualne poteškoće rješavati putem. Svi tada nazočni su se mogli uvjeriti da se, kako Rostuhar kaže, "može živjeti svoj san i da se od svojih snova može živjeti". 

Lijepa je to poruka za mlade ljude!

[više]

3. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskoga jezika

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 13. 4. 2017. 10:21

BRUNO MINIGO (3.a)

3. mjesto na Državnom natjecanju iz

talijanskoga jezika!!!

Čestitamo od srca Brunu i njegovoj mentorici – profesorici Dariji Bradarić!

[više]

„Bašćinu gledajuć – oh koli lipa je!“

Autor: Administrator , 13. 4. 2017. 09:36

U duhu i raspoloženju Hektorovićeva stiha otplovili smo u subotu, 8. travnja, prema Šolti:

„Pojdosmo k Nečujmu za kušati sriću,

Gdi  je bil don Dujmu stan Balistriću ...“

Marko Marulić je tu proveo dvije godine i uživao u miru i tišini nečujamske uvale. Prisjetili smo se Marulove veličine i slave:

 „Li Marul nad svima, za reći reč pravu

Najveću čast ima, i diku i slavu ...“

Svjedočili smo i vječnom hrvatskom motivu „rasute baštine“ – zanemarenoj i zapuštenoj Marulićevoj spomen-kući. Iako je naše putovanje bilo jednodnevno, a ne trodnevno kao Hektorovićevo, našli smo vremena za još jedan pjesnički susret. Velika pjesnikinja Vesna Parun sahranjena je u Grohotama na otoku Šolti, ali ljepota i snaga njenih stihova živi u svima nama darujući nam „zlato ljubavi“;

 „Ako je život rijeka što teče

Ljubav je zlato nataloženo...“

[više]

MARINKOVIĆ NAS SPAJA 2017

Autor: Administrator , 12. 4. 2017. 15:57

Boraveći na Visu od 6. do 9. travnja, upoznali smo se dotad s nepoznatim detaljima iz Marinkovićeva života i djela, kao i zanimljivim ljudima iz različitih dijelova Hrvatske. Budući da smo najviše vremena proveli u kazališnim radionicama koje je povezivala Glorija, vrijeme je prolazilo brzo. Sav trud uložili smo ne bismo li ju uspješno prikazali u raznim filmskim žanrovima. Nama se činilo i posebnim jer je radionice vodila nazorovka, kazališna redateljica Marica Grgurinović. Vrijeme je odmicalo i u ugodnom društvu jedinog živućeg pisca naših lektirnih djela Pavla Pavličića, pjesnika Tonka Maroevića i  dramskog pisca, akademika Borisa Senkera. Na Visu smo posjetili razne lokacije koje su direktno povezane s Marinkovićem, npr. rodnu kuću, grob, i ona mjesta koja spominje i opisuje u svojim djelima. Ove slike naša su vizija Visa i Marinkovića. Maturantima nove generacije želimo isto ili još ljepše iskustvo koje će im objasniti razliku između vizije i doživljaja.

[više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 7. 3. 2017. 14:47

Županijsko  natjecanje iz hrvatskoga  jezika za srednje škole održalo se 6. ožujka 2017. Domaćini su bili IV. Gimnazija "Marka Marulića" i V. gimnazija "Vladimir Nazor". Na Natjecanje je pozvano 120 učenika koji su više ili manje uspješno riješili testove. Njihovi su konačni rezultati objavljeni nakon žalbenog roka. Čestitamo svim sudionicima, a najboljima želimo puno uspjeha na sljedećoj, najvišoj razini Natjecanja.

 

Rezultate natjecanja možete vidjeti u "više".

[više]

Odlukom Povjerenstva, zbog izmjene datuma putovanja, poništava se POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE U VUKOVAR (BROJ POZIVA 1/17.) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 7. 3. 2017. 11:25

[više]

Pokladni utorak u našoj školi

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 3. 3. 2017. 13:35

 

I ove godine je održana smotra maski kojom već tradicionalno dajemo priliku razigranoj mašti naših učenika i profesora.

Dio smotre koji je prikazan na fotografijama možete vidjeti ovdje.

 

[više]

Izložba plakata "Hrvatska iz zraka" i predavanje Davora Rostuhara

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 18. 2. 2017. 22:56

Putopisac i fotograf Davor Rostuhar, u okviru svog inspirativnog predavanja poveo je rječju i slikom, učenike naše škole na svoja putovanja. Slijedeći svoju mladalačku želju za upoznavanjem drugih krajeva i drugačijih kultura, podijelio je s nama svoja saznanja o ljudskoj vrsti i životu na Plavom planetu. Težnja za boljim životom sveprisutna je težnja ljudskog roda na svim paralelama i meridijanima. Sačuvati prirodna bogatstva, različitosti ljudi, jezika, običaja i kultura, primarni je zadatak čitavog čovječanstva. Svoja putovanja, susrete,doživljaje "drugih i drugačijih", svoje misli o svijetu i mjestu čovjeka u njemu Davor Rostuhar pretočio je u pisanu riječ, u knjige koje su vam dostupne u knjižnici škole. Predstavljeni projekt "Hrvatska iz zraka" također ukazuje na potrebu očuvanja prirodnih ljepota i raznolikosti naše male zemlje. Trideset izloženih plakata svjedoče ljepotu prirode, sklad materijalnog i svevremenost običaja hrvatskih prostora.

Marija Lerinc, prof.

[više]

Okvirni vremenik pisanih provjera u II. polugodištu školske godine 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 6. 2. 2017. 12:56

 

Okvirni vremenik pisanih projera u II. polugodištu nalazi se u priloženom dokumentu (klik na "više" ili na sliku).

 

 

[više]

Totalno drukčiji od drugih

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 23. 1. 2017. 19:59

Fotografije sa ovogodišnje zabave naših maturanata su već mnogi vidjeli.

Moramo jako paziti da se ne bismo umislili jer nas hvali i osoblje hotela u kojem je zabava održana, i snimatelji, i angažirani glazbenici. Kažu, mlade ljude koji se znaju tako dobro, a pristojno zabaviti i takav odnos između profesora i učenika ne vide baš često.

Kažu da Peta ima "ono nešto"…

[više]

Vrijeme je za predah...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 24. 12. 2016. 01:19

Prije no što odemo na praznike, podsjećamo da drugo polugodište počinje u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine u 14:00 sati.

Do tada se lijepo odmarajte, družite, šetajte i napunite "baterije"!

Sretan Božić i Nova godina!

https://www.youtube.com/watch?v=ddVZOK_9UUI

[više]

Podvucimo crtu ispod prošlogodišnjih sportskih uspjeha

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 24. 12. 2016. 00:59

Sve uspjehe naših učenika, pa tako i one sportske, pratili smo prošle školske godine iz mjeseca u mjesec.

Kako se krajem godine obično podvlači crta i sagledava učinjeno, dobili smo i zahvalu Saveza školskih sportskih društava grada Splita pa je ponosno i rado s vama dijelimo!

[više]

Osvrt na humanitarni buvljak

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 20. 12. 2016. 23:47

 

Još uvijek sređujemo dojmove nakon sudjelovanja na buvljaku Udruge MoSt i  moramo reći da smo jako zadovoljni i vlastitim doprinosom i prikupljenim sredstvima za splitske beskućnike.

 

[više]

OBAVIJEST!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 9. 12. 2016. 16:40

 

Danas 9.12.2016. g. (petak) NEMA RODITELJSKOG SASTANKA za 4.F razred.

 

 

[više]

HNK - mjesto za nas!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 29. 11. 2016. 21:02

Tijekom godine često nas se može naći u kazalištu zbog predstava, a u subotu,10. prosinca 2016. smo ispred kazališta zbog humanitarnog buvljaka "A di si ti?".

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s udrugom MoSt, na vrijeme smo se predbilježili za dežurstvo na štandu na kojem će naši volonteri pokušati prodati što više prikupljenih stvari od čega zarada ide socijalno najugroženijim građanima grada. 

 

Pozivamo sve učenike, roditelje i profesore da svrate, kupe neku sitnicu i upiju dio već tradicionalno odlične atmosfere!

 


Više na https://hr-hr.facebook.com/events/1126222277493035/

Željka Friganović Jerončić, prof.
 

[više]

Nazorovci u Vukovaru

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 16. 11. 2016. 00:43

Inati se Slavonijo!

Dvadeset i pet ljeta je prošlo od pada Grada Heroja. Isto toliko će, u ovoj školskoj godini, zahvaljujući žrtvi koju je za neovisnu budućnost Zemlje Vukovar podnio, proći od osnutka naše škole – V. gimnazije "Vladimir Nazor". Bio je to snažan povod da se nas sto dvadeset i dvoje, učenika i zaposlenika Škole, uputi prema ravnoj Slavoniji.

[više]

Odnos učenika naše škole prema kulturnim sadržajima (rezultati istraživanja)

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 8. 11. 2016. 23:16

Odsjek za sociologiju Sveučilišta u Zadru proveo je istraživanje u okviru projekta "Kulturne potrebe i kulturni kapital mladih u gradovima na jadranskoj obali" kojim su anketirani učenici i učenice trećih i četvrtih razreda srednjih škola u šest gradova na jadranskoj obali (Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik).U Splitu je sudjelovalo četrnaest škola.

Ukupno je anketirano 2650 osoba.

S radošću i ponosom dijelimo s vama dobivene rezultate koji pokazuju da učenici naše škole:

 • znatno više od prosjeka uzorka posjećuju muzeje, galerije, gradsku knjižnicu te više od prosjeka odlaze gledati kazališne predstave
 • manje od ostalih posjećuju koncerte zabavne, a još manje koncerte turbo folk glazbe
 • velika većina preferira pop, rock i blues glazbu.

Želite li uvid u grafičke prikaze, kliknite u "više".

     Psihologinja:

     Željka Friganović Jerončić,prof.

[više]

Kinoteka "Zlatna vrata"

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 8. 11. 2016. 22:58

Dragi učenici! U svrhu popularizacije filmske kulture i umjetnosti, kinoteka "Zlatna vrata" vas poziva na gledanje filmova iz svoga bogatog repertoara. To su: ekranizacije literarnih klasika (Školska kinoteka);  filmski tematski ciklusi (povijest, društvo, nasilje, ovisnosti); suvremeni dokumentarni filmovi; filmski klasici kao i najnovija svjetska i domaća filmska produkcija. Svojim dolaskom u Kinoteku formirate i njegujete vlastite, visoke estetske kriterije, koje vam pružaju najbolja dostignuća sedme umjetnosti. Ugodan ambijent kina - 142 mjesta, popularne cijene ulaznica ­- 10 i 20 kn te mogućnost dogovora termina za grupne posjete!

 

Dođite i podržite akciju vraćanja publike u gradska kina! 

Marija Lerinc, prof.

[više]

Ekološka akcija "Tvrđava Gripe"

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 12. 10. 2016. 19:14

 

Na praznični dan - Dan neovisnosti , po lijepom i sunčanom vremenu,  uspješno je izvršena još jedna volonterska akcija u realizaciji projekta ''Čista i uređena tvrđava Gripe''. U akciji je sudjelovalo više od 50 volontera među kojima i mi - učenici drugih i trećih razreda na čelu s profesoricom Dianom Matković.

[više]

Primanja roditelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 5. 10. 2016. 13:04

 

Raspored primanja roditelja za školsku godinu 2016./2017. (klik na ''više'' ili na sliku)

 

[više]

Okvirni vremenik pisanih provjera u I. polugodištu školske godine 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 4. 10. 2016. 17:46

 

Okvirni vremenik pisanih projera u I. polugodištu nalazi se u priloženom dokumentu (klik na "više" ili na sliku).

[više]

1. Roditeljski sastanak

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 9. 9. 2016. 21:58

 

 

Raspored 1. roditeljskog sastanka

 

 

[više]

Još malo o prvom danu nastave…

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 1. 9. 2016. 16:58

 

Kako bismo vam pomogli u što lakšem snalaženju

prvoga dana nastave u novoj školskoj godini,

donosimo raspored razrednih odjeljenja po učionicama...

 

[više]

OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2016./2017.

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 29. 8. 2016. 12:48

Dragi učenici,

kako se ljetni praznici bliže svom kraju, tako i nova školska godina sve nestrpljivije očekuje svoj početak...

Dana 5. rujna 2016. u 8:00 sati započinje nastava u školskoj godini 2016./2017. 

Prvi školski sat (8:00 - 8.55) svi učenici će imati sat razrednika. Od 9:00 sati nastava će se odvijati redovito prema rasporedu za ponedjeljak.

 

Radostan i uspješan povratak u školske klupe žele vam 

vaši nastavnici i ostali zaposlenici V. gimnazije "Vladimir Nazor"

Ankica Kovač, ravnateljica

[više]

VAŽNE OBAVIJESTI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 16. 8. 2016. 18:31

 • razredni i popravni ispiti
 • sjednice
[više]

Dragi naši prvaši!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 25. 7. 2016. 23:21

 

 

Evo konačno prilike da vidite tko se još ovoga ljeta, od osoba koje poznajete, upisao u Petu, u kojem ste razrednom odjeljenju, tko je s kim u razredu te kako vam se zove razrednik ili razrednica!

Detalje možete vidjeti ovdje.

 

Sad kad više nema nepoznanica oko upisa, razreda i ekipe, uživajte i odmarajte se! Vidimo se početkom rujna!


Želimo vam svima ugodno ljeto!


 

[više]

OBAVIJEST ZA MATURANTE

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 18. 7. 2016. 11:19

 

Svečana podjela svjedodžbi državne mature održat će se u četvrtak, 21. srpnja  2016. s početkom u 10:00 sati u kinoteci Zlatna vrata (Dioklecijanova 7).

 

[više]

DRŽAVNA MATURA 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 13. 7. 2016. 15:52

ROK ZA PRIGOVORE

Dragi maturanti,
danas su objavljeni privremeni rezultati ljetnog roka ispita državne mature. 
Rok za prigovore na objavljene rezultate ispita traje 48 sati od objave: od 13. srpnja 2016. u 12:00 sati do 15. srpnja 2016. u 12:00 sati.
Učenici koji žele uložiti prigovor trebaju popuniti obrazac prigovora, potpisati ga i osobno  predati ispitnoj koordinatorici.


Prigovori se zaprimaju u četvrtak, 14. 7. od 9:00 do 13:00 sati i u petak, 15. 7. od 8:00 do 12:00 sati.

Obrazac prigovora koji sami popunjavate nalazi se u privitku u "više".
 

[više]

Obavijest

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 11. 7. 2016. 12:34

Kolektivni godišnji odmor naših zaposlenika započinje 18. srpnja 2016.

Učeničke potvrde će se moći preuzeti još ovaj tjedan (11. do 15. srpnja) te 19. srpnja od 8:30 do 10:00 sati.

 

U slučaju da vam je nužna potvrda tijekom godišnjega odmora, molimo, o tome nas obavijestite porukom na mail: vnazor@petagimnazijast.hr.

Nastojat ćemo vam izaći ususret...

Svim našim učenicima, sadašnjim i budućim, od srca želimo zdrave i vesele ljetne praznike!

Odmorite se, zaslužili ste!   smiley

[više]

Dokumenti za potvrdu upisa

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 11. 7. 2016. 12:56

Zbog brojnih upita želimo još jednom istaknuti da prilikom dolaska u školu (u utorak, 12. srpnja 2016. od 8:00 do 12:00 sati te u srijedu, 13. srpnja 2016. od 8:00 do 12:00 sati), većina učenika treba donijeti samo upisnicu.

Učenici koji su ostvarili pravo i na dodatne bodove (primjerice zbog otežanih uvjeta, zdravstvenih teškoća i sl.), osim upisnice, trebaju donijeti i dokument temeljem kojega su to pravo i ostvarili.

Iznimka su dodatni bodovi s natjecanja koja su automatski evidentirana u sustavu (za njih ne treba donositi potvrde).

[više]

VAŽNA IZMJENA!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 8. 7. 2016. 13:43

Zbog činjenice da je na stranicama Upisi.hr  tek naknadno objavljen trenutak (12:00 sati) u kojem će ljestvice poretka u ponedjeljak, 11. srpnja 2016. postati konačne, postupak donošenja upisnica odgađa se za:

 • utorak, 12. srpnja 2016. od 8:00 do12:00 sati
 • srijedu, 13. srpnja 2016. od 8:00 do 12:00 sati.

 

Na ovaj će način opet biti dovoljno vremena da učenici potvrde svoj upis.

Ostale upute iz prethodne obavijesti i dalje vrijede.

 

Ispričavamo se zbog ove izmjene izazvane ipak višom silom…

 

Vidimo se uskoro!

[više]

Popisi udžbenika za šk.god. 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 4. 7. 2016. 10:54

 

Popisi udžbenika za I., II., III. i IV. razred za školsku godinu 2016./2017. isti su kao i za 2015./2016. te 2014./2015. i možete ih pogledati/preuzeti klikom na "više".

 

[više]

Što nakon objave konačnih rezultata upisa učenika u prvi razred?

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 3. 7. 2016. 15:36

Isprintanu i popunjenu upisnicu koju su potpisali i učenik i roditelj, nakon objave konačnih ljestvica poretka, treba donijeti u našu školu, u ured psihologinje (prvi kat, desno), u navedenim terminima:

 • ponedjeljak, 11. srpnja 2016. od 8:00 do12:00 sati
 • utorak,        12. srpnja 2016. od 8:00 do12:00 sati.

Zbog brojnih upita, želimo pojasniti kako učenik smije sam donijeti upisnicu. Dapače!

Naravno, u slučaju spriječenosti, to umjesto njega može učiniti i roditelj.

[više]

Sastanci stručnih vijeća Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 27. 6. 2016. 12:04

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 24. 6. 2016. 12:47

 

Podjela svjedodžbi za učenike 1., 2., i 3. razreda održat će se

u srijedu, 29. lipnja u 10:00 sati.

 

 

[više]

Dopunski rad Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 13. 6. 2016. 14:59

Od 13. lipnja 2016. počinje nastava za učenike koji su upućeni na dopunski rad.
Vrijeme dogovora za termine održavanja dopunskog rada pogledajte u priloženom dokumentu (.pdf)

[više]

Natječaj za upis učenika u prvi razred šk. god. 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 13. 6. 2016. 12:37

Na temelju članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08., 86/ 09., 92/ 10., 105/ 10., 90/ 11., 5/ 12., 16/ 12., 86/ 12., 126/ 12., 94/ 13. I 152/14.) i točke XV. Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2016./ 2017. (Narodne novine broj 48/ 16.)

V. gimnazija "Vladimir Nazor"

Zagrebačka 2, 21 000 Split

objavljuje

NATJEČAJ

za upis u prvi razred školske godine 2016./ 2017.

Natječaj se može preuzeti u priloženom dokumentu.

[više]

SUFINANCIRANJE I FINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA u šk. god. 2016./2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 31. 5. 2016. 11:52

Prikupljanje osobnih identifikacijskih brojeva (OIB) za izradu novog modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola u školskoj godini 2016./2017.

[više]

OBAVIJEST ZA MATURANTE

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 1. 6. 2016. 13:45

 

Uručivanje svjedodžbi maturantima održat će se u ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

s početkom u 19.30 sati.

 

[više]

NOVO! Obavijest učenicima vezano za izradu novog modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola u šk. god. 2016./2017.

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 3. 6. 2016. 11:52

Po naputku Ministarstva mole se učenici da prilikom unosa podataka u aplikaciju naprave ispis završne ispunjene elektroničke prijave, koji su potpisali roditelj/skrbnik te učenik/ca, dostave razrednici/ku do srijede 8. lipnja 2016. godine.

[više]

IZLET U BOTANIČKI VRT

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 31. 5. 2016. 14:01

 

Dana 13.svibnja posjetili smo Botanički vrt u Splitu. Nastava u prirodi posebno je obradovala nas, učenike prvih i drugih razreda. Ušavši u Botanički vrt, shvatili smo da se naporan put do Marjana isplatio.

 

[više]

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 27. 5. 2016. 19:31

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donio je Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.

[više]

Naš pustinjački dnevnik

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 26. 5. 2016. 23:23

Hej, Nazorovci!

U sklopu edukativne akcije ''Klik na kulturni krajolik'' imali smo priliku posjetiti pustinju Blaca. Do ovog benediktinskog samostana pješačili smo strmim putem dugim tri kilometra. Naposljetku, stigli smo u jedan od rijetko sačuvanih zdanja pustinjačke civilizacije. 

[više]

Volonteri za volontere

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 26. 5. 2016. 23:09

U subotnje jutro, 21. svibnja 2016., po tko zna koji put, svoj smo doprinos dali na Danima volonterskog rada u Đardinu, gdje se svake godine prikuplja novac za jednu od udruga.

Ove godine smo, prodajom nakita, pomagali udruzi "Glazbene niti ljubavi" koja promiče učenje sviranja gitare na bazi sluha, a okuplja na desetke djece i mladih. Svojom svirkom često uveseljavaju one koji su od mnogih zaboravljeni te nastoje poboljšati kvalitetu njihovih života. Do sada su već nastupali za starije osobe u Centru Zlatne dobi (pri Udruzi "Mi"), u Rehabilitacijskom centru "Mir" u Rudinama, na dječjem odjelu u KBC Firule i drugdje.

[više]

Nazor dišemo, povijest pišemo…

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 19. 5. 2016. 10:52

Zadnji dan nastave za maturante, u našoj je školi obilježen, kao i prethodnih godina, pjesmom i plesom svih maturanata od kojih su se neki smjenjivali u ulozi DJ-a.

Na ogradi transparent: "Nazor dišemo, povijest pišemo", a u rukama cvijeće koje su dijelili profesori(ca)ma…

[više]

S roditeljima u kazalište

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 19. 5. 2016. 10:42

Osim individualnih razgovora, roditeljskih sastanaka, predavanja i radionica za roditelje, pronašli smo još jedan način za suradnju s roditeljima naših učenika u okviru preventivnih programa Škole.

Nakon što je velik broj naših  učenika u pratnji svojih razrednika već pogledao predstavu "Dica" Gradskog kazališta mladih, na svim roditeljskim sastancima prvih, drugih i trećih razreda roditelji su jednim pismom pozvani (bolje rečeno, zamoljeni) da, u organizaciji škole, pogledaju hvaljenu i rasprodanu predstavu.

Ovdje je ulomak iz toga pisma…

„Poštovani roditelji,

vaša su djeca i naša djeca. Suočeni sa sve težim i bolnijim odrastanjem pokušavamo pronaći najbolja rješenja. Svakako je najvažnije otkriti probleme.

Puno onoga što ne možete, ne znate ili ne želite vidjeti, a vaša djeca ne znaju kako bi vam/nam rekla, možete pogledati u kazališnoj predstavi koju su, uz profesionalce stvarali i srednjoškolci.“

S ponosom ističemo kako se našem pozivu odazvalo toliko roditelja (nešto manje od 150!) da je predstava u utorak, 17. svibnja 2016. odigrana samo za njih!

Obično na ovim stranicama hvalimo i ponosimo se našom dicom, a ovaj put sve pohvale idu njihovim roditeljima, a našim suradnicima!

        Školska psihologinja:

                                                        Željka Friganović Jerončić, prof.

[više]

Kandidat za "Splitski pupoljak" - naš Antonio Buljan

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 16. 5. 2016. 13:13

S ponosom ističemo kako je učenik 4.c razreda, dobro nam (i vam) znani Antonio Buljan, kandidiran za nagradu "Splitski pupoljak". Riječ je o svojevrsnom natjecanju najboljih srednjoškolaca i studenata pod mentorstvom "latica", članica "Splitskog cvita" koje su, nakon ideje, počele smišljati kriterije po kojima će se birati "pupoljci" pa su zaključile kako to ne mora nužno biti odlikaš ili odlikašica, već učenik ili student koji se na poseban način istaknuo u školskim ili izvanškolskim aktivnostima. Antonio je u nedjelju, 15. svibnja 2016. gostovao u radijskoj emisiji Nedjeljni akvarel novinara Gorana Pelaića. Poslušajmo što je rekao! ovdje

[više]

Dan Marjana

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 17. 5. 2016. 13:41

Prigodnim programom, kojim se u nedjelju slavio Dan Marjana, završeno je ovogodišnje obilježavanje Sudamje. Nakon poučne šetnje od Prve vidilice do Šantinih stina te zabavno-scenskog programa, valjalo se i pošteno okrijepiti mladim bobom s mesom i domaćom manistrom. Za to su se pobrinuli članovi SKMER-a i, naravno, naši vrijedni volonteri.

Sunčika Kmošek Mimica, prof.

[više]

Sudamja

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 10. 5. 2016. 23:18

Ni ove godine proslava dana splitskog zaštitnika Sv. Duje, nije mogla proći bez vrijednih volonterskih ruku učenika 2.b, 2.e i 3.e razreda. Na gradskoj ribarnici pomogli su u dijeljenju delicija u sklopu Fešte spize i pića. Bilo je zabavno, pogledajte slike u "više"!

Sunčika Kmošek Mimica

[više]

Državno natjecanje u atletici

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 10. 5. 2016. 16:46

ŽENSKA EKIPA V. gimnazije "Vladimir Nazor":

DRŽAVNE VICEPRVAKINJE U ATLETICI !!!

Čestitamo od srca curama i njihovom mentoru, prof. Ivici Šupi!

Maja Aleksić 1.d, Lucija Bartulović 1.a, Domina Butić 1.f, Lea Gabrilo 1.e, Mila Domljanović 4.f, Ena Radovanović 2.f, Lara Regjo 4.c, Ivana Spajić 1.c

Hrvatski školski sportski savez je dodijelio V. gimnaziji "Vladimir Nazor" priznanje koje možete vidjeti ovdje.

[više]

3. mjesto na Državnom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 29. 4. 2016. 15:30

KATARINA BARIĆ, 1.c

3. mjesto na Državnom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika!

ČESTITAMO OD SRCA KATARINI i njenoj mentorici, profesorici Vilmi Lerotić!!!

[više]

Veni, vidi, vici...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 6. 5. 2016. 18:42

Tako učiniše njih nekoliko – najboljih poznavatelja latinskoga i grčkoga jezika u Državi čija imena možete pronaći na internetskim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje. A kakve veze ima naša škola s njima? Ima, ima... Naime, počašćeni smo prihvatili ukazano nam povjerenje i bili domaćini Državnoga natjecanja iz klasičnih jezika. Dobri, nadamo se.

[više]

VLADIMIR KOD RUĐERA

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 18. 4. 2016. 18:46

Nadobudna V. i II. uplovile su u znanstvene vode na institutu "Ruđer Bošković". 

Vjerujte, bit će nešto od nas. 

Jedan djelić naše avanture možete pogledati u "više", a 'ko vam je kriv što niste bili s nama. :D

Vladimir kod Ruđera slike

[više]

Imam stav!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 17. 4. 2016. 18:50

Da timski rad, kreativnost, zabava, ali i natjecanje mogu biti spojeni u jedno, uspješno je dokazao 2.a razred.

Naime, nakon što je Europski parlament objavio natječaj pod nazivom “Imam stav“, 2.a je uzeo stvari u svoje ruke.

Kao temu svoga stava učenici su odabrali problem nezaposlenosti mladih u čitavoj Europi. Temu su obradili video-spotom, na način da je svatko od 24 učenika govorio ponešto o nezaposlenosti i to na 24 službena europska jezika.

Rad učenika V. gimnazije odvijao se pod budnim okom dviju mentorica, profesorice Maje Babić i profesorice Diane Vitković, a pomoć u snimanju video-spota učenicima je pružila Linda Žitnik.

Iako rad naših učenika nije odabran kao pobjednički rad koji putuje u Strasbourg, 2.a je spreman za nove izazove, a do tada vam poručuju: „Kad se male ruke slože, sve se može!“.

Tonči Gabelić, 2. a

[više]

Slobodna Dalmacija o našim prvacima...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 11. 4. 2016. 23:50

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/308700/nazorovi-gimnazijalci-imaju-formulu-za-prvaka-drzave

[više]

DRŽAVNI PRVACI IZ MATEMATIKE

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 6. 4. 2016. 13:44

MIHAELA WANG, 3.c i

ANTONIO BULJAN, 4.c

DRŽAVNA PRVAKINJA I DRŽAVNI PRVAK IZ MATEMATIKE!!!

Od srca čestitamo učenicima i njihovoj mentorici, profesorici Neli Negotić!

[više]

DOBAR, BOLJI, NAZOROVAC...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 31. 3. 2016. 21:56

Natjecanjem iz biologije, održanim 18. ožujka 2016., završena je ovogodišnja županijska razina svih natjecanja. Uz iskrene čestitke svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali na natjecanjima, s ponosom ističemo imena najboljih. Onima koji nastavljaju svoj natjecateljski put na državnoj razini , čvrsto držimo palčeve i naravno, želimo puno uspjeha! Naprijed naši!

[više]

RIMSKIM TRAGOVIMA PO SPLITU I ZAGREBU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 31. 3. 2016. 12:27

Obilježavanje pet godina projekta RIMSKIM TRAGOVIMA PO SPLITU I ZAGREBU, koje će se održati u ponedjeljak 4.IV.2016. s početkom u 17.30 h u knjižnici Marko Marulić.

Ove godine se obilježava pet godina ovog projekta koji se provodi u suradnji s XVIII. gimnazijom iz Zagreba.

Projekt je zamišljen kao terenska interdisciplinarna nastava, kako bi se učenje pretvorilo više u zabavu, nego u mučenje.

Izlazeći iz same učionice, posjetom lokalitetima Andautonia, Siscia i Salona, Arheološkim muzejima u Zagrebu i Splitu te kroz niz radionica u obe škole, kroz ugodno druženje sa svojim vršnjacima učenici uče na puno zanimljiviji način o golemoj kulturi, koju smo baštinili od starih Rimljana.

Pridružite nam se u ovom obilježavanju i pogledajte što smo radili ovih pet godina, možda i naučite nešto novo.

[više]

Košarkaši nastavljaju svoj put

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 10. 3. 2016. 13:28

Nakon osvojenog 1. mjesta na razini grada Splita naši košarkaši ne prestaju s nizanjem izvrsnih rezultata. Dana 3.ožujka u jutarnjim satima u sportskoj dvorani OŠ Dugopolje, momci su vodili pravu bitku na terenu te upisali dvije vrlo važne pobjede protiv srednjih škola s otoka Visa, odnosno Sinja i samim time se okitili naslovom županijskih prvaka. S tim su postignućem izborili nastup na poluzavršnici koja se održava 15. ožujka u Dubrovniku. Svakako da im želimo puno sreće i uspjeha te se nadamo da će nam se vratiti s lijepim vijestima.

[više]

Kinoteka "Zlatna vrata" vam predstavlja: Odrastanje na filmu

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 7. 3. 2016. 10:33

Književnost - engleski jezik - povijest - matematika

Filmovi:     "Velika očekivanja" (2012)
                "Therese Raquin" (2013)
                "Genijalni mladi um" (2015)
                "Trči dječače, trči" (2013)

Period prikazivanja: 1.3.2016. - 30.4.2016.
Termini projekcija: od ponedjeljka do petka tijekom dana do 17:30 po dogovoru.
Cijena ulaznice školskih projekcija: 10,00 kn
Minimalan broj učenika: 30
Tel.: 021 361 524
e-mail rezervacije: info@zlatnavrata.hr

Za više informacija i dogovor obratite se prof. Mariji Lerinc u školskoj knjižnici.

[više]

Nasilje prestaje ovdje!

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 5. 3. 2016. 00:46

U srijedu, 24. veljače 2016. obilježavao se Dan ružičastih majica, dan u kojem mladi i društvo dižu svoj glas protiv vršnjačkog nasilja.                   

Rado smo se udružili s kolegama iz Obrtno-tehničke škole koji su organizirali prigodnu izložbu, predavanje o volonterstvu te turnir u tradicionalnim kartaškim igrama briškuli i trešeti na koji su se naši učenici osobito rado odazvali. 

       Psihologinja:

       Željka Friganović Jerončić, prof.

[više]

Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 1. 3. 2016. 15:09

Zadnji je dan rušenja Guinnessova rekorda u najvećem online foto albumu zagrljaja koji se provodi povodom obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti 2016.
Oni koji još nisu, neka uploadaju svoje fotografije na https://hugforrare.com/.
Grlite se i fotkajte do iznemoglosti!

Sunčika Kmošek Mimica, prof.

[više]

Maškare u školi

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 4. 3. 2016. 23:49

Ovogodišnje maškare su pobudile velik interes među učenicima i profesorima naše škole. Čak štoviše, u gužvi je uočeno i nekoliko bivših učenika koji i na Pokladni utorak vole svratiti do svoje stare škole i vidjeti kako se živi. 

        Psihologinja:

        Željka Friganović Jerončić, prof.

[više]

Al se nekad dobro jelo...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 1. 2. 2016. 23:50

Kako se u našoj školi već godinama fino jede na satu latinskog jezika gdje učenici pripremaju recepte iz doba Starih Rimljana, tako su naše učenice iz 3.a Petra Duvnjak, Paulina Ivičev, te iz 3.b Helena Čović i Tea Vulić s profesoricom latinskog jezika Silvijom Sinovčić bile pozvane na jedno zanimljivo snimanje u kojem su pokazale svoje kulinarske vještine.
Svi zainteresirani, u nedjelju 14. veljače 2016. u 13.30 sati, ostanite ispred svojih malih ekrana i pogledajte emisiju More. Tamo će vas ugostiti naše mlade Rimljanke.

Emisiju možete pogledati ovdje (prilog traje oko 4 minute, od 19:00 do 23:10 minute emisije)

[više]

"Nazor spika" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 30. 1. 2016. 22:19

Već je izgleda postao običaj da naši učenici "izbace" novu himnu škole svakih nekoliko godina. Najnoviji uradak je prepjev pjesme "Dalmatinka" koju u originalu pjevaju grupa Connect i Jelena Rozga.

Autor teksta himne "Nazor spika" je Igor Ujević (4. e). Osim njega, himnu izvode Josipa Ćubelić (4. a), Anja Anić Matić (4. b), Hana Žeravica (4. c), Zoran Miloš (4. d), Ivan Radica (4. d) i Antonio Selak (4. e).

Kako zvuči "Nazor spika" klikni na "više".

[više]

Okvirni vremenik pisanih provjera u II. polugodištu školske godine 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 26. 1. 2016. 14:06

 

Okvirni vremenik pisanih projera u II. polugodištu za svaki od razreda nalazi se u priloženim dokumentima (klik na "više").

[više]

Interes medija za naš ovogodišnji maturantski ples

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 21. 1. 2016. 23:23

Uoči maturantskog plesa koji je održan u petak, 15. siječnja 2016. godine naši su učenici gostovali u studiju Radio Splita. Što u 17-minutnom prilogu kažu Josipa Ćubelić, (4. a), Anja Anić Matić (4. b), Zoran Miloš (4. d) i Igor Ujević (4. e) poslušajte na ovoj poveznici:

https://www.mixcloud.com/goran-pelaic/hr-radio-split-nedjeljni-akvarel-10012016-maturanti-v-gimnazije-vladimir-nazor-split/ 

Kako smo bili zanimljivi i drugim medijima, lovili su nas i fotoaparatima i mikrofonima. Rezultat je, primjerice, bogata galerija slika i članak na ovoj poveznici:

http://dalmatinskiportal.hr/zivot/fotogalerija--odrzan-maturalni-ples-v--gimnazije-vladimir-nazor/9661

Kako u galeriji nema milenijske fotografije generacije, za minijaturu izdvajamo fotografiju profesora.

[više]

Naših pet „minuta“

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 24. 12. 2015. 00:27

Već dugi niz godina njegujemo tradiciju predblagdanskog druženja zaposlenika naše Škole i onih koji već uživaju u svojim zasluženim mirovinama. Ove nas se godine na domjenku okupilo čak šezdesetčetvero!

Poznavajući dnevni ritam svakog profesora jasno je da se u školi stignemo vidjeti samo za vrijeme malih i velikih odmora, a i tada nerijetko rješavamo tekuće probleme. Stoga smo si dali oduška i u ponedjeljak, 21. prosinca 2015. uz jelo, piće, dobru svirku, pjesmu i ples satima uživali zajedno. 

        Psihologinja:

        Željka Friganović Jerončić, prof.

[više]

Nagradni izlet 2.a razreda

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 24. 12. 2015. 00:12

Zahvaljujući svojoj predanosti školi i redovitim dolascima na nastavu, 2.a razred ove je godine od strane škole nagrađen s novčanim iznosom od 2000 kuna. Da bi osvojeni novac bio što bolje iskorišten, a učenici zadovoljni, organizirali smo jednodnevni izlet na ranč „Mustang“ u blizini Sinja.

 

[više]

Čajni kutak u našoj zbornici

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 23. 12. 2015. 23:48

Kako bismo spremnije dočekali hladne dane, a i kako bismo se ugodnije osjećali u našoj zbornici, osmislili smo čajni kutak sa zavidnim brojem čajeva. Zalihe se prazne i pune, svaki dan netko nešto donese…

Nema rasporeda. Nema obveze. Samo dobra volja!

 

[više]

Upucali zlato

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 18. 12. 2015. 18:11

Sportski uspjesi naše škole samo se nižu. Dana 3.prosinca 2015.godine održano je međuškolsko natjecanje u streljaštvu. Na natjecanju su nastupile dvije ekipe Nazorovaca. Za cure su nastupile: Oriana Jajić, Ivana Županović, Antonela Svalina i Antonia Škare  i već četvrtu godinu za redom osvojile ekipno zlato sa čak sto krugova više od drugoplasirane ekipe. Također su osvojile i tri prva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji. Svakako treba spomenuti i srebro koje su, unatoč jakoj konkurenciji, osvojili momci . Za mušku ekipu nastupili su: Filip Veček, Josip Sikavica i Toni Šegović. 

Antonela Svalina, 4.b

Bravo naši!

[više]

"Marijini obroci"

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 18. 12. 2015. 18:03

"Marijini obroci" međunarodni su pokret za uspostavljanje prehrane u školama nekih od najsiromašnijih država svijeta. Sa samo 120,00 kn osigurava se obrok jednog djeteta čitavu školsku godinu. U sklopu Božične akcije "Donatori darivaju donatore" svojim donacijama škole u Beninu, gdje se nalazi školska kuhinja "Dalmacija, Hrvatska", priključili su se i naš 2.a, 2.d, 2.e, 2.f te 3.a razred prikupivši 604 kune. Svima velika hvala, a ostale razrede pozivamo da se priključe. 

Sunčika Kmošek Mimica, prof.

[više]

Predblagdansko ozračje u Petoj

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 16. 12. 2015. 23:38

„To je školski duh!“, kažu vedro učenice 1. a razreda koje su se ove godine potrudile okititi bor u atriju Škole. One su: Vjekoslava Jerčić, Lucija Bartulović, Vita Tičinović, Nina Batovanja i Andjela Baković.

Hvala, cure, i na dobrim vibracijama! Sigurno su se uvukle među borove grane i sad se šire uokolo…

      Psihologinja:

      Željka Friganović Jerončić, prof.

[više]

Tu pored nas...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 16. 12. 2015. 20:11

 

Nakon dugih i temeljitih priprema za MoStov humanitarni buvljak „A di si ti?“, sakupili smo toliko artikala da nam nisu mogli stati na štand nego i ispred njega i svuda uokolo! Sreća pa smo bili odlično ekipirani! 

 

 

[više]

Sastanak trenera naših sportaša i predstavnika Škole

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 14. 12. 2015. 21:28

Roditeljski sastanci u školama su česta i očekivana pojava jer je odavno jasno da uz dobru suradnju roditelja i profesora učenici imaju veću vjerojatnost za ostvarivanje dobrih rezultata i općenito bezbrižniji školski život.

[više]

Humanitarna akcija „A di si ti“?

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 8. 12. 2015. 23:00

I ove smo godine ponosni sudionici humanitarne akcije „A di si ti?“ koju organizira Udruga MoSt. Znamo mi koje su lokacije bile otvorene našim sugrađanima za prikupljanje potrebnih predmeta, ali mi smo, u dogovoru s MoStovcima, otvorili još jednu: u našoj školi!

[više]

Počelo je, počelo...

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 1. 12. 2015. 10:53

S ponosom možemo reći da među svojim redovima imamo nove (stare) košarkaške prvake u gradu Splitu. Od samog početka natjecanja redom su padale sljedeće srednje škole: Elektrotehnička škola, Graditeljsko-geodetska škola, Zdravstvena škola te dana 27.11. s početkom u 17:00 h u polufinalu IV. gimnazija Marka Marulića te konačno teškom mukom izborena pobjeda protiv I. jezične gimnazije. Naravno svatko je dao svoj doprinos konačnom ishodu, a to su redom naši učenici: Viktor Šarić i Roko Gizdavčić (1.f), Krunoslav Zrno (2.a), Ante Kokan i Ivan Sinovčić (2.f), Nikola Batistić (3.f), Niko Buntić (4.c), Marko Andrijić (4.e), Filip Veček (4.f) te neizostavni profesor tjelesnog odgoja Ivica Šupe.

Marko Andrijić, 4.e

Momcima želimo što veći uspjeh u narednim natjecanjima, a nadamo se da je ovo tek početak!

[više]

Nazorovci zapalili svijeće i pokazali da su uz Francusku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 23. 11. 2015. 20:10

Duboko dirnuti događajima koji su se zbili u Parizu 13. XI. 2015. učenici naše škole su u znak solidarnosti zapalili svijeće ispred francuskog konzulata na Rivi.

Zapalivši svijeće i pomolivši se ne samo da su obiteljima žrtava izrazili svoju podršku, već su na taj način pokazali i da su protiv terorizma.

Sanja Deletis, prof.

[više]

Primanja roditelja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 3. 11. 2015. 01:19

Raspored primanja roditelja za školsku godinu 2015./2016.

[više]

Kako da vrline ostanu vrline

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 22. 10. 2015. 16:10

Većina ljudi će, kad netko radi nešto dobro, reći da se to podrazumijeva („to mu je posao“, „to je njegova obveza“, …) i neće imati potrebu pohvaliti takvoga pojedinca. 

[više]

NAGRADNI IZLET - Paintball Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 17. 10. 2015. 14:15

Dana 9. listopada 2015. godine Škola je nagradila 3.e razred izletom u vrijednosti od 2.000,00 kn. Razred je odabrao popodnevni izlet na paintball u Mravincima. Vrijeme je bilo lijepo te se razred ludo proveo.

[više]

OBAVIJEST

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 2. 10. 2015. 20:38

Od ponedjeljka, 5. listopada 2015., nastava će se odvijati redovito, prema rasporedu, za sve razrede.

[više]

OKVIRNI VREMENIK PISANIH PROVJERA U I. POLUGODIŠTU ŠKOLSKE GODINE 2015./2016. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ana Sviličić Jutronić, 30. 9. 2015. 19:36

 

 

[više]

Prvi dan nastave

Autor: Administrator , 31. 8. 2015. 18:45

Prvi dan nastave u školskog godini 2015./2016. započinje 7. rujna u 8.00 sati.
Raspored održavanja nastave po predmetima učenici će dobiti od svojih razrednika.
Svim našim učenicima, a posebno prvašićima, od srca želimo uspješan i sretan početak nove školske godine.

Ravnateljica: Ankica Kovač, prof.

 

[više]

Obavijest za učenike

Autor: Administrator , 24. 7. 2015. 23:31

Dana 27.srpnja (ponedjeljak) u vremenu od 8,00 do 10,00 sati bit će otvorena školska referada radi izdavanja potvrda, preuzimanja svjedodžbi  i ovjere prosjeka za smještaj u studentski dom.

[više]

Popis učenika I. razreda u šk. god. 2015./2016.

Autor: Administrator , 23. 7. 2015. 20:04

Popis učenika I. razreda u šk.god. 2015./2016. (po razredima) možete pogledati na stranici O školi -> Oglasna ploča ili klikom OVDJE.

[više]

Suradnja s MUCEM-om - osvrt

Autor: Administrator , 23. 7. 2015. 01:24

U sad već prošloj školskoj godini Nazorovci su, u suradnji sa suvremenim muzejom za europske civilizacije Mucem-om (Marseille), realizirali jedan vrlo zanimljiv projekt o kojem ste već imali prigodu čitati na ovim stranicama. Što nam o projektu može reći njegova voditeljica,profesorica latinskog i francuskog jezika Sanja Deletis.

 

[više]

Obavijest za maturante

Autor: Administrator , 17. 7. 2015. 22:38

Dodjela svjedodžbi o položenim ispitima Državne mature održat će se 22.srpnja 2015. u 10 sati.

[više]

Obavijest za maturante

Autor: Administrator , 13. 7. 2015. 15:55

Rok za podnošenje prigovora na ispite Državne mature je 48 sati od objave rezultata (do srijede 15. srpnja u 12.00 sati).
                                                                           Ravnateljica:
                                                                          Ankica Kovač, prof.

 

[više]

Popisi udžbenika za šk.god. 2015./2016.

Autor: Administrator , 13. 7. 2015. 15:48

Popisi udžbenika za I., II., III. i IV razred za školsku godinu 2015./2016. isti su kao i za 2014./2015. i možete ih pogledati/preuzeti na stranici O školi-Oglasna ploča ili klikom ovdje.

[više]

UPISI U NAŠU GIMNAZIJU

Autor: Administrator , 3. 7. 2015. 22:55

Učenici koji nakon objave rezultata ostvare pravo upisa u prvi razred, trebaju u ured psihologinje (prvi kat, desno) donijeti ispunjenu i potpisanu upisnicu. Tek kada škola u aplikaciji označi da ju je učenik donio, “upisna priča” je završena. Vjerujemo kako to jedva čekate! VRIJEME LETI!

[više]

Dodjela svjedodžbi

Autor: Administrator , 27. 6. 2015. 08:08

Dodjela svjedodžbi za prve, druge i treće razrede bit će u četvrtak, 2. srpnja 2015. u 10 sati.

[više]

Dopunski rad Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 6. 2015. 21:36

Od 23. lipnja 2015. počinje nastava za učenike koji su upućeni na dopunski rad.
Vrijeme dogovora za termine održavanja dopunskog rada pogledajte u priloženom dokumentu (.pdf)

[više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 17. 6. 2015. 14:38

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja obavještava da se danas neće provoditi ispit državne mature iz Hrvatskog jezika - A i B razine - ESEJ. 
Pisanje eseja odgađa se za sutra, četvrtak,  18. lipnja 2015., s početkom u 10 sati

Zbog navedenog, sjednice Razrednih vijeća za prve, druge i treće razrede, umjesto u 11, započinju s radom 18. lipnja 2015. u 13.15 sati.

[više]

Natječaj za upis učenika u prvi razred šk.god. 2015./2016.

Autor: Ivica Buble, 9. 6. 2015. 10:41

V.GIMNAZIJA „VLADIMIR NAZOR“, Split, Zagrebačka 2 objavljuje NATJEČAJ za upis učenika u prvi razred školske godine 2015./2016.

Natječaj (.pdf) se može preuzeti na Oglasnoj ploči (O školi > Oglasna ploča), na stranici Upisi ili  klikom ovdje.

 

[više]

Jasenka Pregrad u našoj zbornici

Autor: Administrator , 19. 5. 2015.

U četvrtak, 14. svibnja 2015. godine ugostili smo uvaženu gošću, psihologinju i psihoterapeutkinju Jasenku Pregrad.

[više]

Osmaši – vi ste na potezu!

Autor: Administrator , 18. 5. 2015. 23:36

Proteklih je dana održana smotra, ali i pojedinačno predstavljanje srednjih škola učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima. 
Netko smatra da je to prilika srednjim školama za samopromidžbu, a netko da je to i prilika da učenici osmih razreda i njihovi roditelji pitaju sve što ih zanima ne bi li lakše donijeli odluku o izboru srednje škole. 

[više]

Predstavljanje Škole u CISOK-u

Autor: Administrator , 8. 5. 2015. 12:46

Dana 11. svibnja 2015. s početkom u 18.00 sati održat će se predstavljanje naše škole u Centru za informiranje i savjetovanje u karijeri (CISOK) (Ulica Bana Josipa Jelačića 17, Split).

[više]

Antonio Buljan osigurao postolje i na državnom natjecanju iz kemije!

Autor: Administrator , 29. 4. 2015. 20:12

Zvuči nevjerojatno, ali istinito je: uz osvojena  prva mjesta na državnim natjecanjima iz informatike i matematike, Antonio je osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju iz kemije!

[više]

Besplatni Office svim učenicima i nastavnicima!

Autor: Administrator , 28. 4. 2015. 10:31

Dana 19.prosinca 2014. godine u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta objavljena je usluga besplatnog korištenja i instalacije alata Office 365 za sve učenike, učitelje i nastavnike hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Rezultat je to suradnje Ministarstva s CARNetom i tvrtkom Microsoft Hrvatska.

[više]

Splićanin Antonio državni prvak u informatici i matematici

Autor: Administrator , 21. 4. 2015. 22:48

"Antonio Buljan ponos je splitske pete gimnazije 'Vladimir Nazor'. Državni je prvak u informatici i matematici, a rezultatima ne zaostaje i na ostalim predmetima. Unatoč hvalevrijednim uspjesima, Antonija u školi ne percipiraju kao štrebera već su mu zahvalni na tome što svaki slobodan trenutak provodi pripremajući svoje mlađe kolege za natjecanja..." - tako započinje članak autorice Jelene Pervan na portalu srednja.hr. Cijeli članak možete pročitati ovdje.

[više]

U Nazora je takva stvar!

Autor: Administrator , 14. 4. 2015. 18:33

U Nazora je takva stvar! - Ova je škola najbolja po ocjenama srednjoškolaca objavio je portal Srednja.hr. 
Pročitajte više na portalu srednja.hr

[više]

Državni prvaci i viceprvaci iz matematike!

Autor: Administrator , 10. 4. 2015. 13:49

Antonio Buljan (3.C) je prvi, a Mihaela Wang(2.C) druga na državnom natjecanju iz matematike!

 

[više]

Što smo sve poosvajali na županijskim natjecanjima šk.god.2014./2015.?

Autor: Administrator , 25. 3. 2015. 17:59

 I ove godine nastavljamo tradiciju poticanja naših učenika na sudjelovanje u natjecanjima, a ovdje posebno izdvajamo one koji su se našli među najboljima:
 
[više]

Jedan (ne)obični sat latinskog jezika

Autor: Administrator , 24. 3. 2015. 12:56

Da nastava latinskog jezika može biti itekako zanimljiva i ukusna, svjedoče učenici 2.a i 2.b razreda naše škole. Kako? Pogledajte pod „opširnije“.

[više]

Antonio Buljan državni prvak iz informatike za 2014./2015.

Autor: Administrator , 17. 3. 2015. 18:36

Na državnom natjecanju iz Informatike (Infokup 2015) koje je održano u Primoštenu  od 16.03. -  19.3.2015. naš učenik Antonio Buljan (3.c) osvojio je prvo mjesto  u kategoriji Osnove informatike za Gimnazije (vidi ovdje). 

 

[više]

Top ljestvica srednjih škola

Autor: Ivica Buble, 5. 3. 2015. 13:11

Više je načina na koje se može provjeriti kako naša škola stoji u odnosu na druge srednje škole u Splitu i šire. Na web-stranici Srednja.hr, u rubrici Popularne institucije objavljena je top-ljestvica popularnih srednjoškolskih institucija. 

[više]

Portal Dalmacijanews predstavio našu školu

Autor: Ivica Buble, 4. 3. 2015. 11:51

"Splitska V. gimnazija "Vladimir Nazor" jedna je od onih srednjih škola koja uživa visoku reputaciju u gradu i šire. Generacije nastavnika školovale su tisuće učenika i osposobili ih za daljnju naobrazbu " - tako započinje predstavljanje naše škole na vrlo čitanom portalu Dalmacijanews.

[više]

CARNet upozorava: u tijeku opasna kampanja krađe podataka

Autor: Administrator , 22. 2. 2015. 22:38

CARNet je na svojim stranicama  objavio upozorenje svim korisnicima AAI@Edu sustava (učenici, studenti  i nastavnici)  da  traje phishing kampanja usmjerena prema vlasnicima AAI@EduHr korisničkih računa koja za cilj ima krađu povjerljivih pristupnih podataka.

 

[više]

Kad bi našim učenicima dali vlast u gradu...

Autor: Administrator , 21. 2. 2015. 17:16

U sklopu planske igre “Lokalna samouprava”, učenici naše škole su u ponedjeljak, 16. veljače 2015. sudjelovali u simuliranoj sjednici Gradskog vijeća koja je održana u Gradskoj upravi s početkom u 12 sati. 
 
[više]

Važnost psihološke pripreme sportaša

Autor: Administrator , 21. 2. 2015. 17:06

Povodom obilježavanja Tjedna psihologije, u ponedjeljak, 16. veljače 2015. godine, u 19.00 sati u našoj su školi za učenike trećih i četvrtih razreda (sportsko odjeljenje) psihologinje Nataša Stefanovski i Vedrana Radić Brajnov održale predavanje “Psihološka priprema sportaša”.

[više]

CARnet: Webinar za nastavnike i učenike - "Od čega se sastoji svemir?"

Autor: Administrator , 1. 2. 2015. 16:39

U petak, 30.1.2015. u sklopu ISE projekta, CARNet je organizirao webinar pod nazivom: "Od čega se sastoji svemir?". Predavanje je održao prof.dr.sc. Ivica Puljak, profesor fizike na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

 

[više]

Projekt "Rimskim tragovima po Zagrebu i Splitu"

Autor: Administrator , 31. 1. 2015. 01:17

Cilj projekta je razvijanje osjećaja za rimsku kulturu i njezinog utjecaja na hrvatsku i europsku kulturu te razvijanja suradnje između učenika i nastavnika  naše gimnazije  i XVIII gimnazije u Zagrebu. Kroz posjete lokalitetima, muzejima te kroz niz radionica učenici aktivno sudjeluju u procesu usvajanja znanja. Projekt se odvija u dva djela; prvi dio u Zagrebu, a drugi u Splitu.

 

[više]

Raspored pisanih provjera u II. polugodištu 2014./2015.

Autor: Administrator , 31. 1. 2015. 01:00

Raspored pisanih provjera u II.polugodištu šk. god. 2014./2015. možete pogledati/preuzeti  na stranici O školi -> Oglasna ploča ili klikom OVDJE.

[više]

Natječaj za zanivanje radnog odnosa

Autor: Ivica Buble, 14. 1. 2015. 10:13

V.gimnazija "Vladimir Nazor" Split raspisuje natječaj za zasnivanje radnog odnosa - profesora hrvatskog jezika na određeno vrijeme.

 

[više]

Humanitarna akcija

Autor: Administrator , 12. 12. 2014. 13:30

Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Split organizirali su prikupljanje pomoći u hrani i higijenskim proizvodima za socijalno ugrožene obitelji Splita.

[više]

Primanja roditelja

Autor: Administrator , 24. 11. 2014. 15:13

Raspored primanja roditelja za šk. god. 2014./2015. možete vidjeti/preuzeti na stranici O školi -> Oglasna ploča ili ovdje.

[više]

Obilježavanje manifestacije Mjesec hrvatske knjige

Autor: Administrator , 20. 10. 2014. 21:42

Početak  manifestacije  Mjesec hrvatske  knjige u našem gradu obilježen  je, i ove godine, u prostorima GK Marko Marulić. U poetskom su recitalu  nastupile i učenice naše škole.

[više]

Raspored pisanih provjera u 1. polugodištu šk. god. 2014./2015.

Autor: Administrator , 30. 9. 2014. 23:47

Raspored pisanih provjera u prvom polugodištu šk. god. 2014./2015. možete pogledati/preuzeti  na stranici O školi -> Oglasna ploča ili klikom OVDJE.

[više]

Profesionalno usmjeravanje maturanata Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 29. 9. 2014. 22:31

Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje i ove godine organizira informiranje i savjetovanje maturanata kojima je potrebna pomoć u izboru studija.

[više]

Obavijest o početku nastavne godine 2014./2015

Autor: Administrator , 3. 9. 2014. 11:11

U ponedjeljak, 8. rujna 2014. u 8.00 sati počinje redovita nastava koja će toga dana biti skraćena.

Raspored razrednih odjeljenja po učionicama:

[više]

Popis učenika I. razreda u šk.god. 2014./2015.

Autor: Administrator , 21. 7. 2014. 16:13

Popis učenika I. razreda ( po razredima) možete pogledati na stranici O školi -> Oglasna ploča ili klikom OVDJE.

[više]

Raspored polaganja ispita u 2. roku

Autor: Administrator , 11. 7. 2014. 21:34

Raspored polaganja popravnog ispita u 2. ispitnom roku školske godine 2013./2014. možete pogledati/preuzeti na stranici O školi - Oglasna ploča ili klikom ovdje.

[više]

Popis udžbenika za šk.god. 2014./2015.

Autor: Administrator , 30. 6. 2014. 20:57

Popis udžbenika za I., II., III. i IV razred za školsku godinu 2014./2015. možete pogledati/preuzeti na stranici O školi-Oglasna ploča ili klikom ovdje.

[više]

Naš Josip Mišković (3.c) dobio Oskara znanja!

Autor: Administrator , 19. 6. 2014. 17:52

Josipu je uručeno ovo iznimno priznanje na jubilarnoj desetoj svečanoj dodjeli Oskara znanja održanoj 14. lipnja 2014. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici  u Zagrebu za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz informatike/računalstva (Infokup 2013./2014.) u kategoriji "Razvoj softvera".

[više]

Zahvala FESB-a našoj školi

Autor: Administrator , 10. 6. 2014. 14:08

FESB je nedavno proslavio svoj 54. rođendan, a na svečanoj sjednici su, među ostalim, uručene i zahvalnice trima splitskim srednjim školama, koje, kako je istaknula voditeljica manifestacije dr.sc. Tea Marasović (eto, i ona je naša „bivša“!), FESB-u isporučuju "najbolje sirovine za njihov studentski proizvod".

[više]

Podvucimo crtu ispod državnih natjecanja iz znanja u šk.god. 2013./2014.

Autor: Administrator , 7. 6. 2014. 16:11

Kad bi se kojim slučajem dijelile medalje za osvojena visoka (prva tri) mjesta na državnim natjecanjima iz znanja, u Splitsko-dalmatinskoj županiji ove godine bi ih dobili učenici devet srednjih škola, od toga četiri gimnazije: I., III., NKG don Frane Bulića te V. gimnazije “Vladimir Nazor” (navedeno slučajnim redoslijedom!).

[više]

Još dvije novooslikane učionice!

Autor: Administrator , 30. 5. 2014. 12:43

U sklopu projekta "Hrvatska volontira" u subotu, 24. svibnja 2014.
oslikavane su dvije učionice u našoj školi (“sedmica” i “osmica”). Vjerujemo da se iz motiva sa zidova lako da zaključiti koja se nastava najčešće održava u kojoj od tih učionica.
 

[više]

U (foto)okviru

Autor: Administrator , 30. 5. 2014. 12:36

Već dugi niz godina surađujemo s Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika na različitim projektima. Rezultat jedne takve suradnje ovoga je puta niz prekrasnih fotografija.
Nakon više mjeseci provedenih u Muzeju, izložba “U (foto)okviru” vraćena je “kući” i sada oplemenjuje jedan od školskih hodnika.

[više]

Peta za Slavonce

Autor: Administrator , 30. 5. 2014. 12:22

U ponedjeljak, 19. svibnja 2014., prvi radni dan nakon vijesti o strašnim stradanjima od poplava, rano ujutro, dolazili su učenici s prijedlozima da se uključimo u akciju prikupljanja svih potrebnih artikala.

[više]

Andrea Rusković državna viceprvakinja iz geografije za 2013./2014.

Autor: Administrator , 14. 5. 2014. 19:38

Učenica 4. b razreda, Andrea Rusković, u proteklih je pet godina čak četiri puta ostvarila pravo sudjelovanja na državnom natjecanju iz geografije. Ovaj put, kao maturantica, osvojila je visoko drugo mjesto!

[više]

Na dobro nan došla Sudamja!

Autor: Administrator , 13. 5. 2014. 15:17

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014. naši su se učenici, uz ostale škole, predstavili osmašima svojim promidžbenim materijalima na štandovima postavljenim duž Rive.
Osim toga, sudjelovali su i u programu povodom proslave Sv. Dujma plešući stari splitski ples monfrinu.

[više]

Nova E-mail adresa škole

Autor: Administrator , 5. 5. 2014. 21:47

 

E-mail: vnazor@petagimnazijast.hr

[više]

Antonio Buljan državni viceprvak iz matematike za 2013./2014.

Autor: Ivica Buble, 28. 4. 2014. 17:17

Na državnom natjecanju iz matematike koje je održano od 2. do 4. travnja u Šibeniku učenik 2.c razreda naše škole (čije ste ime već nekoliko puta susreli na našim stranicama) Antonio Buljan osvojio je visoko drugo mjesto. Čestitamo od srca Antoniju i njegovoj mentorici, profesorica Neli Negotić! Bravo!

Ravnateljica

Ankica Kovač, prof.

[više]

I mi smo Happy!

Autor: Administrator , 28. 3. 2014. 14:21

I mi imamo spot za Happy!  Klikni OVDJE.

[više]

(Info)kup za 2013./2014 je naš!

Autor: Administrator , 25. 3. 2014. 16:25

Na Državnom natjecanju iz informatike/računalstva (Infokup) koje je održano u Primoštenu od 17. do  20. ožujka 2014. naši učenici su opet među najboljim srednjoškolskim informatičarima u Hrvatskoj!

[više]

Županijsko natjecanje iz Biologije 2013./2014.: još jedan naslov

Autor: Administrator , 15. 3. 2014. 17:14

Uspješno zaključena županijska natjecanja!
Na Županijskom natjecanju iz biologije drugim nas je mjestom razveselio Ante Blajić (1.d).

 

[više]

Županijsko natjecanje iz kemije 2013./2014.

Autor: Administrator , 15. 3. 2014. 17:09

Marija Saratlija (1.c) osvojila je 3. mjesto, a Antonio Buljan (2.c) 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz kemije. Čestitamo! Pa neka još netko kaže da je kemija teška...

Ravnateljica Ankica Kovač, prof.

[više]

Županijsko natjecanje 2013./2014.: Prvaci iz povijesti, viceprvaci iz geografije, poziv za Lidrano...

Autor: Administrator , 11. 3. 2014. 09:16

Niko Buntić iz 2.c osvojio je 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti dok su Andrea Rusković (4.b) i Marin Mihovilović (2.a) zauzeli 2. mjesto iz geografije. Uz ovakve učenike zasigurno se nećemo izgubiti ni u vremenu ni u prostoru... Bravo naši!
Ravnateljica Ankica Kovač, prof.

[više]

Obuci staru krinolinu i prebaci bijeli šal…

Autor: Administrator , 7. 3. 2014. 22:40

Maske, perike, šalovi, dresovi, uniforme, kupaći kostimi, trikoi, … Sve je to bilo u funkciji na Pokladni utorak u našoj školi!
Smotru grupnih maski otvorili su, za neke posve nenadano, profesori u školskim dresovima.

[više]

Najbolji košarkaši u Županiji 2013./2014.

Autor: Administrator , 7. 3. 2014. 14:24

Da osim u znanje ulažemo i u sport, dokazuju naši košarkaši koji su osvojili prvo mjesto na Županijskom natjecanju održanom u Dugopolju 5. ožujka 2014. Bravo momci! Idemo dalje!!

Ravnateljica Ankica Kovač, prof.

[više]

Županijski smo prvaci u poznavanju hrvatskog jezika za 2013./2014.

Autor: Administrator , 7. 3. 2014. 14:13

U srijedu, 5. ožujka 2014. bili smo domaćini Županijskoga natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika. S ponosom ističemo osvojena dva prva mjesta! Najbolji među drugašima je Antonio Buljan (2.c), dok je Doris Guja (4.d) najuspješnija maturantica.
Čestitamo od srca!

Ravnateljica Ankica Kovač, prof.

[više]

Županijski smo prvaci i u poznavanju talijanskog jezika 2013./2014.

Autor: Administrator , 3. 3. 2014. 21:13

Na Županijskom natjecanju u poznavanju talijanskoga jezika održanom u petak, 28. veljače 2014. godine naša je maturantica Jelena Šuto (4. e) osvojila 1. mjesto!
Bravo, Jele!"

[više]

Splitu (ne)poznati Luka Botić

Autor: Administrator , 26. 2. 2014. 21:04

Kako potaknuti i podržati stvaralački i istraživački duh kod mladih? Kako ih zaljubiti u kulturnu baštinu? Kako gimnazijalce umrežiti s akademskom zajednicom i učiniti im je bliskom?
Kako ih povezati s kulturnim i znanstvenim institucijama? Kako arhive i knjižnice učiniti uzbudljivim mjestima? Kako "problemu" pristupati interdisciplinarno?

[više]

Županijski prvaci iz latinskog jezika 2013./2014.

Autor: Administrator , 26. 2. 2014. 20:53

Na Županijskom natjecanju iz latinskoga jezika, naša Tamara Rom (2. e) osvojila je prvo mjesto!

Čestitamo Tamari!"
 

[više]

Županijski smo prvaci iz informatike/računalstva 2013./2014.

Autor: Administrator , 26. 2. 2014. 20:23

Županijsko natjecanje iz informatike/ računalstva (INFOKUP) održano je 21. veljače 2013. na FESB-u. Iz naše škole sudjelovali su: Marko Kumrić (4.D), Jelena Maljković (2.A), Antonio Buljan (2.C) i Karlo Vrkić (1.D) iz "Osnove informatike" i Josip Mišković (3.C) u  kategoriji "Razvoj softvera".

[više]

Županijski prvaci iz matematike 2013./2014.

Autor: Administrator , 19. 2. 2014. 21:48

18. veljače 2014. održano je Županijsko natjecanje iz matematike. "Uzeli" smo prvo mjesto u kategoriji prvih razreda (Mihaela Wang, 1.c) te prvo (Antonio Buljan, 2.c - 100%!) i drugo mjesto (Lucija Kustić, 2.a) u kategoriji drugih razreda.
Čestitamo od srca našim matematičarima i želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

[više]

Naša Realka dobila suvremeno dizalo

Autor: Administrator , 12. 2. 2014. 20:46

Na radost učenika i zaposlenika IV. i V. gimnazije, 4. veljače 2014. pušteno je u rad dizalo
namijenjeno osobama s invaliditetom, ali i svima onima koji imaju bilo kakvih poteškoća s kretanjem. Vijest je objavljena i na mrežnoj stranici Splitsko - dalmatinske županije. Detalje pogledajte OVDJE.

[više]

Vremenik pisanih provjera u II.polugodištu 2013./2014.

Autor: Administrator , 9. 2. 2014. 00:05

Vremenike pisanih provjera u drugom polugodištu šk. god. 2013./2014. možete pogledati/preuzeti na svoje računalo na stranici O školi -> Oglasna ploča ili klikom OVDJE.

[više]

Naša Zrinka Svetić u filmu Glazbena kutija

Autor: Administrator , 22. 1. 2014. 13:11

Glazbena kutija je dugometražni igrani film mladog redatelja Bruna Mustića.
S budžetom od ukupno nula kuna, film je snimljen zahvaljujući entuzijazmu i dobroj volji, kako volontera tako i poznatih glumaca poput Dare Vukić, Roberta Kurbaše, Ane Gruice, Silvane Stanić i drugih.

[više]

Ti si moje nadahnuće

Autor: Administrator , 18. 12. 2013. 11:22

U petak, 13. prosinca 2013. godine  u Maloj dvorani SC Gripe okupilo se preko 1000 mladih ljudi kako bi podržali humanitarnu akciju koju smo organizirali za Mateu Lončar. U programu su sudjelovali plesne grupe D'N'F i Noa, Školski zbor i bend, grupe Alcatraz, Ladynamic, Horizont, Justin's Johnson, sadašnji i bivši učenici...

 

[više]

A di si ti?

Autor: Administrator , 13. 12. 2013. 23:51

U suradnji s udrugom Most i ove smo godine prikupili prehrambene i higijenske proizvode za pomoć beskućnicima i sugrađanima koji borave u neadekvatnim uvjetima.
Hvala svim učenicima koji su se odazvali akciji!
[više]

Humanitarna priredba "Ti si moje nadahnuće" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 13. 12. 2013. 09:49

V. gimnazija "Vladimir Nazor" Split organizira humanitarnu priredbu za Mateu Lončar -  "Ti si moje nadahnuće"  13.prosinca 2013. u Maloj dvorani SC Gripe s početkom u 19:00 sati.

[više]

Projekt Zagreb - Split - Zagreb: put u Zagreb

Autor: Administrator , 7. 12. 2013. 21:38

A. D. 2013.-e uputila se naša mala skupina na razmjenu u Zagreb. Pripreme za put nisu dugo trajale, većinom zato što vremena nije bilo. Do zadnje minute pekli su se rimski specijaliteti, pripremale se prezentacije. Na put smo krenuli u petak navečer, s planovima moćnijim od Cezara. 

[više]

Projekt Zagreb - Split - Zagreb

Autor: Administrator , 7. 12. 2013. 21:12

Projekt je zamišljen u cilju razvijanja osjećaja za rimsku kulturu i njezinog utjecaja na hrvatsku i europsku kulturu te razvijanja suradnje između splitske i zagrebačke gimnazije. Kroz posjete lokalitetima, muzejima te kroz niz radionica učenici aktivno sudjeluju u procesu usvajanja znanja. 
[više]

Nazoru se vraćaju ka` majčinome krilu…

Autor: Administrator , 17. 10. 2013. 16:34

Kao što su naši učenici i opjevali u prvoj u nizu himni generacija „...i kad ne bude nas više, kad napustimo idilu, Nazoru se vraćamo ka majčinome krilu...“ (pogledajte video u rubrici Upisi), oni se uistinu rado vraćaju!

[više]

Profesionalno usmjeravanje učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 10. 2013. 15:20

Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje i ove godine organizira informiranje i savjetovanje srednjoškolaca kojima je potrebna pomoć u izboru studija. Zbog nemogućnosti tiskanja letaka i brošura u dovoljnom broju Odsjek je priredio materijale koje objavljujemo na našim web stranicama.
 

[više]

Vremenik pisanih provjera u I. polugodištu šk.god. 2013./2014.

Autor: Administrator , 25. 9. 2013. 20:55

Vremenik pisanih provjera u prvom polugodištu možete pogledati/preuzeti na stranici O školi -> Oglasna ploča ili klikom OVDJE.

[više]

Kalendar polaganja ispita državne mature u šk.god. 2013./2014.

Autor: Administrator , 21. 9. 2013. 00:39

Nacionalni centar za vanjski vrednovanje obrazovanja  (NCVVO) objavio je kalendar polaganja ispita državne mature u 2013./2014.


Pogledajte u izborniku O školi -> Oglasna ploča ili kliknite OVDJE.
 

[više]

Dodjela Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima za 2012./2013.

Autor: Administrator , 21. 6. 2013. 01:32

U Zagrebu je 8. lipnja 2013. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici upriličena svečanost dodjele Oskara znanja učenicima osnovnih i srednjih škola - državnim i međunarodnim prvacima i njihovim mentorima.

[više]

Humanitarni buvljak

Autor: Administrator , 12. 6. 2013. 01:09

U srijedu, 29. svibnja 2013. godine, u popodnevnim satima, organizirali smo humanitarni buvljak u dvorištu naše škole.

[više]

Kako se oslikavala učionica glazbene umjetnosti…

Autor: Administrator , 29. 5. 2013. 00:09

Kako bi se učenici već ulaskom u učionicu glazbene umjetnosti lakše “prebacili” na glazbene teme, oslikani su zidovi koji bi im u tome mogli pomoći.

[više]

Humanitarna akcija splitskih srednjoškolaca-"Za Mateu"

Autor: Administrator , 23. 5. 2013. 14:13

U četvrtak, 16. svibnja 2013. godine s početkom u 19.15 sati u amfiteatru MKC-a (Dom mladih), a u organizaciji Ekonomsko-birotehničke i naše škole, održana je humanitarna akcija pod nazivom „Za Mateu“. Riječ je o Matei Lončar, učenici naše škole, koja je na duljem liječenju i rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama.

[više]

Pogled od milijun eura

Autor: Administrator , 21. 5. 2013. 00:40

Do nedavno zapostavljen i nedovoljno iskorišten dio naše školske zgrade konačno je u funkciji, a mi došli na svoje! Evo nekoliko slika sa nedavnog svečanog otvaranja:

[više]

Mi bojimo ogradu, ograda boji nas!

Autor: Administrator , 21. 5. 2013. 00:26

Jedno subotnje jutro, nekoliko učenika i profesora pod budnim okom meštra uhvatilo se u koštac s bojenjem ograde školskoga dvorišta.
 

[više]

Nazorovci na državnim natjecanjima šk.god. 2012./2013.

Autor: Administrator , 20. 5. 2013. 21:32

Nakon završetka svih državnih natjecanja možemo ponosno zaključiti da je na njima sudjelovalo desetak naših učenika, a prva tri mjesta osvojili su u tri  područja:

[više]

Umjetnička ruka Ivne Blažević

Autor: Administrator , 18. 4. 2013. 10:01

Nama začuđenima i zadivljenima, zaustavljenima u koraku pred likovnim radom, plakatom u hodniku, skromno i samozatajno odgovara kako to nije baš toliko dobro i kako je nastalo u “jednu noć”.

[više]

Uspjesi naših učenika na županijskim natjecanjima u šk.god. 2012./2013.

Autor: Administrator , 10. 4. 2013. 12:01

Nakon završenih županijskih natjecanja šk. god 2012./2013. možemo se pohvaliti i reći da je na njima sudjelovalo ukupno 60 naših učenika, a ovdje izdvajamo one učenike i područja u kojima su osvojili jedno od prva tri mjesta:

[više]

Damir i Chip u našoj školi

Autor: Administrator , 10. 4. 2013. 11:45

U srijedu, 20. veljače 2013. učenici prvih razreda napunili su veliku učionicu kako bi iskoristili priliku i “iz prve ruke” čuli kako izgleda svakodnevica slijepe osobe te kako i oni sami mogu pomoći.

[više]

Pokladni utorak

Autor: Administrator , 10. 4. 2013. 11:20

Bila je to smotra maski - dviju pojedinačnih i brojnih grupnih nazvanih “Selo veselo”, “Hirohitov pir”, “Slobodni Nazorovci”, “Japanski masakr motornom pilom”, “Prejednostavno” i još kojekako.
 

[više]

Govorite li Hrvatski?

Autor: Administrator , 20. 2. 2013. 23:28

Dramski prvak zagrebačkoga HNK-a Joško Ševo odigrao je 489. put poznatu nagrađivanu monodramu “Govorite li hrvatski?”. Bilo je to 13. veljače 2013. u GKM-u.

[više]

Naša učenica gostovala u Bookvici

Autor: Administrator , 13. 2. 2013. 23:16

U četvrtak, 31. siječnja 2013. godine književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo ugostio je polaznike Kuće kreativnog pisanja te njihovog predavača, iskusnog romanopisca Renata Baretića, koji im je i ovom prilikom bio velika podrška.

[više]

Naša bivša učenica Jelena Pervan objavila je svoju prvu slikovnicu

Autor: Administrator , 4. 2. 2013. 22:05

Jelena je svoju ljubav prema pisanju za djecu otkrila za vrijeme osnovne i srednje škole kada je pohađala dramske radionice Gradskog kazališta mladih i Glumački studio kazališta Playdrama.

[više]

Djeca Tanzanije

Autor: Administrator , 24. 1. 2013. 10:31

U suradnji s udrugom Zdenac u školi je postavljena izložbu fotografija djece Tanzanije i uvjeti u kojima žive. Uključili smo se u projekt Odgoj u solidarnosti – Tanzanija, u akciju “Đaci pomažu đacima” kako bismo tamošnjoj djeci omogućili bolje uvjete školovanja.

[više]

Blagdan sv.Lucije u udruzi slijepih

Autor: Administrator , 14. 1. 2013. 17:27

U četvrtak, 13. prosinca 2012., na Sv. Luciju, predstavnici učenika i psihologinja Željka Friganović Jerončić pozvani su u Udrugu slijepih i slabovidnih osoba kako bi primili zahvalnicu za dragocjenu potporu poboljšanju kvalitete života slijepih osoba i višegodišnju suradnju.

[više]

 


Oglasna ploča
 
CARNet - Vijesti
 
Tražilica
 
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 3. 2013.

Ukupno: 269620
Ovaj mjesec: 3825
Ovaj tjedan: 116
Danas: 1
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
V. gimnazija "Vladimir Nazor" Split / Zagrebačka 2, HR-21000 Split / www.gimnazija-peta-vnazor-st.skole.hr / ured@gimnazija-peta-vnazor-st.skole.hr
preskoči na navigaciju