2019-06-01 08:59:45

NAZOROVCI U HRVATSKOM SABORU

U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. održana je 7. simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola. Ovaj najsloženiji projekt Građanskog odgoja proizašao je iz suradnje Agencije za odgoj i obrazovanje i Službe za građane Hrvatskoga sabora. Projekt čiji je cilj osvijestiti širu javnost o važnosti demokratske političke kulture okupio je od svog prvog simuliranja više od devet stotina učenika i učenica Lijepe Naše.

 

Ove su se godine među 138 saborskih zastupnika–učenika iz dvadeset tri školenašli i učenici 1.b razreda: Antonio Šimundža koji je održao upečatljiv zastupnički govor i istaknuo se aktivnošću i repliciranjem pa smo ga imali priliku gledati i na Dnevniku, Lana Luna Valtrović, Gea Bilan, Anisia Banović i Asja Skalić Acuna. Njihova mentorica bila je prof. Dijana Mišetić, a kao pratnja i potpora s galerije bodrile su ih ravnateljica prof. Ankica Kovač,Lucija Tokić kao učenica-gošća i Ivan Jukić kao školski novinar.

Nakon gotovo dvosatne rasprave o „Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti”, učenicima su se obratili Vesna Bedeković, Mirando Mrsić i Nevenka Lončarić Jelačić. Istaknuvši visoku elokvenciju, znanje, spremnost i sposobnost učenika, nadaju se da se upravo među njima nalaze i budući saborski zastupnici.

Čestitamo našim nazorovcima na ostvarenim rezultatima! Fotografije pogledajte u prilogu ili na službenoj stranici Hrvatskoga sabora.

Ivan Jukić, 3. d

 


V. gimnazija "Vladimir Nazor" Split