2016-05-19 10:42:02

S roditeljima u kazalište

Osim individualnih razgovora, roditeljskih sastanaka, predavanja i radionica za roditelje, pronašli smo još jedan način za suradnju s roditeljima naših učenika u okviru preventivnih programa Škole.

Nakon što je velik broj naših  učenika u pratnji svojih razrednika već pogledao predstavu "Dica" Gradskog kazališta mladih, na svim roditeljskim sastancima prvih, drugih i trećih razreda roditelji su jednim pismom pozvani (bolje rečeno, zamoljeni) da, u organizaciji škole, pogledaju hvaljenu i rasprodanu predstavu.

Ovdje je ulomak iz toga pisma…

„Poštovani roditelji,

vaša su djeca i naša djeca. Suočeni sa sve težim i bolnijim odrastanjem pokušavamo pronaći najbolja rješenja. Svakako je najvažnije otkriti probleme.

Puno onoga što ne možete, ne znate ili ne želite vidjeti, a vaša djeca ne znaju kako bi vam/nam rekla, možete pogledati u kazališnoj predstavi koju su, uz profesionalce stvarali i srednjoškolci.“

S ponosom ističemo kako se našem pozivu odazvalo toliko roditelja (nešto manje od 150!) da je predstava u utorak, 17. svibnja 2016. odigrana samo za njih!

Obično na ovim stranicama hvalimo i ponosimo se našom dicom, a ovaj put sve pohvale idu njihovim roditeljima, a našim suradnicima!

        Školska psihologinja:

                                                        Željka Friganović Jerončić, prof.


V. gimnazija "Vladimir Nazor" Split